Οι γυναίκες με σώμα σε σχήμα κλεψύδρας είναι γονιμότερες
Λονδίνο: Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος και λεπτή μέση έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες, γεγονός που πιθανότατα εξηγεί την ενδόμυχη προτίμηση των ανδρών προς αυτές, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Proceedings of the Royal Society of London B.
Λονδίνο: Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος και λεπτή μέση έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες, γεγονός που πιθανότατα εξηγεί την ενδόμυχη προτίμηση των ανδρών προς αυτές, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Proceedings of the Royal Society of London B.
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με επικεφαλής την Δρ Γκράζινα Τζασιενσκα επισημαίνει πως οι γυναίκες με το συγκεκριμένο σωματότυπο έχουν κατά κανόνα υψηλότερα επίπεδα ορμονών, γεγονός που τις καθιστά περισσότερο γόνιμες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες εξέτασαν 119 γυναίκες από την Πολωνία. Αφού μέτρησαν το βάρος και το ποσοστό λίπους στον οργανισμό τους, καθώς και την περιφέρεια της μέσης, των γοφών, του στήθους και της επιφάνειας του θώρακα κάτω από αυτό, τις χώρισαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες.
Η πρώτη ομάδα αποτελείτο από γυναίκες με μεγάλο στήθος και λεπτή μέση, η δεύτερη από όσες είχαν μεγάλο στήθος και μεγάλη περιφέρεια μέσης, η τρίτη ομάδα από γυναίκες με μικρό στήθος και μικρή μέση και η τέταρτη από εκείνες που διέθεταν μικρό στήθος αλλά μεγάλη περιφέρεια μέσης.
Οι ερευνητές συμπλήρωσαν τον κλινικό έλεγχο των γυναικών παραλαμβάνοντας δείγματα σιέλου καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου τους, με στόχο να διαπιστώσουν τα επίπεδα δύο συγκεκριμένων ορμονών: της 17-b οιστραδιόλης και της προγεστερόνης, τα υψηλά επίπεδα των οποίων είναι ενδεικτικά γονιμότητας.
Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες της πρώτης ομάδας (μεγάλο στήθος – λεπτή μέση) είχαν τα υψηλότερα ποσοστά των παραπάνω ορμονών. Συγκεκριμένα, είχαν 26% υψηλότερα επίπεδα 17-b οιστραδιόλης και περίπου 37% υψηλότερα επίπεδα ειδικά στο μέσο του κύκλου σε σχέση με τις γυναίκες των άλλων τριών κατηγοριών. Τέλος, είχαν και υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης.
«Η έρευνά μας αποδεικνύει πως η ενδόμυχη προτίμηση των ανδρών στις γυναίκες με μεγάλο στήθος και λεπτή μέση – ιδίως στις δυτικές και σε μικρότερο ποσοστό στις ανατολικές χώρες – κατέχει βιολογική βάση», σχολιάζει με δηλώσεις της στο ΒΒC, η Δρ Τζασιενσκα.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας