Τέλος ο Ντράγκαν Σάκοτα από τον Ολυμπιακό – Φαβορί ο Τόμιτς
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού αποτελεί πλέον ο Ντράγκαν Σάκοτα. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την Τρίτη τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τον Σέρβο προπονητή. Φαβορί για τη θέση ο Μίλαν Τόμιτς.
27
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού αποτελεί πλέον ο Ντράγκαν Σάκοτα. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την Τρίτη τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τον Σέρβο προπονητή.
Στη λιτή ανακοίνωση του Ολυμπιακού υπάρχει και η εξής δήλωση του Σάκοτα: «Το δυσάρεστο κλίμα και η διαμορφωθείσα κατάσταση αλλά και ο επαγγελματισμός μου, επιβάλουν για το συμφέρον και της ομάδας να λύσουμε κοινή συναινέσει τη συνεργασία μας».
Το τέλος της σχέσης του Ολυμπιακού με τον Ντράγκαν Σάκοτα είχε αρχίσει να διαφαίνεται εδώ και αρκετό καιρό και απλώς σήμερα Τρίτη έγινε πραγματικότητα. Τι είχε όμως προηγηθεί; Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε προπονητής βίωσε την αντιπάθεια των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά, η οποία εκφράστηκε πολλές φορές δημόσια στο κλειστό του Κορυδαλλού.
Επιπλέον, ορισμένοι «ερυθρόλευκοι» παίκτες δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την άφιξή του στο λιμάνι και ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα μέσα και έξω από το παρκέ. Απόρροια αυτών ήταν οι μέτριες έως κακές εμφανίσεις του συλλόγου του Πειραιά για να ξεχειλίσει το ποτήρι στο κλειστό της Καισαριανής με τη βαριά ήττα από τον ουραγό Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.
Φαβορί ο Τόμιτς
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού -ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα φετινά play off- στην ΚΑΕ φέρονται αποφασισμένοι να δώσουν την ευκαιρία σε ένα δικό τους παιδί, τον Μίλαν Τόμιτς.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού φοράει την «ερυθρόλευκη» φανέλα από τα 17 του χρόνια και αν και δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από την προπονητική, θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Το καλοκαίρι, ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται αποφασισμένος να φέρει στον Πειραιά ένα μεγάλο όνομα από τον ευρωπαϊκό χώρο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, με τους Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς να βρίσκονται πιο ψηλά στις προτιμήσεις του. Δεν αποκλείεται πάντως να παραμείνει ως βασικός προπονητής ο Μίλαν Τόμιτς, εάν αφήσει θετικές εντυπώσεις έως το τέλος των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τα δεδομένα με τον Ταϊρίκ Τζόουνς ενόψει playoffs της Euroleague
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442