Κλίμα κατάνυξης στην Αθήνα άμα τη αφίξει του Αγίου Φωτός
Με καθυστέρηση 75 λεπτών από τις 18.30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, έφτασε στην Αθήνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με έκτακτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα το Αγιο Φως, που θα μεταφερθεί ακολούθως σε όλη τη χώρα.
Με καθυστέρηση 75 λεπτών από τις 18.30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, έφτασε στην Αθήνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με έκτακτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα το Αγιο Φως, που θα μεταφερθεί ακολούθως σε όλη τη χώρα.
Από νωρίς το πρωί έφτασαν στα Ιεροσόλυμα με ειδική πτήση της Ολυμπιακής οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης και Γεωργικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος.
Μαζί τους και αρκετοί προσκυνητές από την Ελλάδα, που είδαν από κοντά την τελετή και στη συνέχεια συμμετείχαν στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα.
Το Αγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Αμα τη αφίξει του στην Αθήνα, μεικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών με μπάντα απέδωσε τιμές.
Βάσει του προγράμματος, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Αγιο Φως θα μεταφερθεί με πομπή και συνοδεία μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα το παραλάβει εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, ενώ θα μεταδίδεται τόσο στους πιστούς όσο και στον κλήρο που θα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Αθήνας για την Αναστάσιμο ακολουθία τα μεσάνυχτα.
Εν συνεχεία, το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.