Ένας νεκρός από έκρηξη βόμβας στο εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης
Ένας νεκρός και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης να ήταν πολιτικά, διεξάγονται οι σχετικές έρευνες.
Ενας νεκρός και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών είναι ο απολογισμός από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το Σάββατο σε κατάστημα με είδη ένδυσης στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νεκρός είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από την έκρηξη έσπασαν οι βιτρίνες γειτονικών καταστημάτων και τραυματίστηκαν ορισμένοι περαστικοί, ο αριθμός των οποίων παραμένει προς το παρόν αδιευκρίνιστος.
Οι ίδιες πηγές διηγούνται ότι είδαν ένα νεαρό άνδρα να μπαίνει στο κατάστημα κρατώντας ένα δέμα και μία πλαστική σακούλα. Λίγα λεπτά αφού έφυγε σημειώθηκε η έκρηξη.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινισθεί για ποιο λόγο θα μπορούσε ο καταστηματάρχης να αποτελεί στόχο της βομβιστικής επίθεσης. Ορισμένοι από τους μάρτυρες που τον γνώριζαν, είπαν ότι ήταν συγγενής μέλους του προσωρινού Κυβερνητικού Συμβουλίου της χώρας, οπότε είναι πιθανό τα κίνητρα της επίθεσης να είναι πολιτικά.
Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων δήλωσε ότι διενεργούνται έρευνες για τα αίτια της έκρηξης, η οποία συντάραξε το κέντρο της Βαγδάτης. Νωρίτερα, άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη, από αυτές που πραγματοποιούν καθημερινά οι αμερικανικές δυνάμεις, καταστρέφοντας πολεμοφόδια του ανατραπέντος καθεστώτος.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.