Πιστοποιητικό ποιότητας θα φέρει στο εξής το μοσχαρίσιο κρέας
Αθήνα: Από ένδειξη ποιότητας θα συνοδεύεται στο μέλλον το μοσχαρίσιο κρέας, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη 15 Ιουλίου ο υφυπουργός Γεωργίας, Φώτης Χατζημιχάλης. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να χαρακτηριστεί το βοδινό κρέας ποιότητας αφορούν τόσο τις συνθήκες παραγωγής όσο και διάθεσής του.
Αθήνα: Από ένδειξη ποιότητας θα συνοδεύεται στο μέλλον το μοσχαρίσιο κρέας, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη 15 Ιουλίου ο υφυπουργός Γεωργίας, Φώτης Χατζημιχάλης. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να χαρακτηριστεί το βοδινό κρέας ποιότητας αφορούν τόσο τις συνθήκες παραγωγής όσο και διάθεσής του.
Πιο αναλυτικά, οι έλεγχοι για την εξακρίβωση της ύπαρξης των ελάχιστων προδιαγραφών θα σχετίζονται με την προέλευση του κρέατος, την διατροφή των ζώων, την υγειονομική τους παρακολούθηση, τον έλεγχο των καταλοίπων για τον προσδιορισμό απαγορευμένων ουσιών, τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, την τήρηση της κοινοτικής αλλά και της εθνικής νομοθεσίας κατά τη μεταφορά τους, τους χώρους σφαγής, την πορεία από το σφαγείο ως τη λιανική πώληση και την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας από τεμάχιο του κρέατος μέχρι το ζώο από το οποίο προέρχεται.
Όλοι οι έλεγχοι έχουν τεθεί υπό την εποπτεία του ΟΠΕΓΕΠ.
Ο κ. Χατζημιχάλης δήλωσε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την παραγωγή ελληνικών προϊόντων ποιότητας που αναδεικνύουν την κτηνοτροφία μας και ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών.