Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορολογικές παραβάσεις 10 εκατ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε δέκα ΠΑΕ και ΚΑΕ

Φορολογικές παραβάσεις 10 εκατ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε δέκα ΠΑΕ και ΚΑΕ

Φορολογικές παραβάσεις που προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το 2002 σε εννέα ποδοσφαιρικές ομάδες και μία ομάδα μπάσκετ.

27

Φορολογικές παραβάσεις που προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το 2002 σε εννέα ΠΑΕ και μία ΚΑΕ. Ενδεικτικό της αυθαιρεσίας που βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το γεγονός ότι μεγάλη ΠΑΕ, στις μηνιαίες καταστάσεις ΦΠΑ που υπέβαλε, έσβηνε με μπλάνκο μηδενικά από το τέλος των ποσών, γλιτώνοντας την καταβολή 1 δισ. δραχμών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής, οι ΠΑΕ στις οποίες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις είναι οι Προοδευτική, Αρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Καλαμάτα, Ιωνικός, Πανηλειακός, Πανιώνιος και Απόλλων. Επίσης, φορολογικές παραβάσεις βρέθηκαν και στην ΚΑΕ Ηρακλής.

Οι παραβάσεις αφορούν στη μη απόδοση ΦΠΑ, μη απόδοση φόρου αμοιβών ποδοσφαιριστών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών καθώς και μη υποβολή δηλώσεων και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν για την περίοδο 2000-2002 και σε ορισμένες περιπτώσεις επεκτάθηκαν έως και τη χρήση του 1994.

«Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαίρου πνέει τα λοίσθια και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τη μαύρη κατάσταση που δεν τιμά ούτε το ποδόσφαιρο ούτε τη χώρα. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείλικτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπατζελής.

Για την ΑΕΚ ο κ. Μπατζελής είπε ότι ο φορολογικός έλεγχος που έγινε στην ΠΑΕ πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθήνας και όχι από το ΣΔΟΕ. Το ΠΕΚ ελέγχει την περίοδο 1991-2001 και έως τη Δευτέρα θα δοθεί εντολή και για έλεγχο στη χρήση του 2002.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024