Ξεκινά η δεύτερη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στα Ταμεία πλην ΙΚΑ
Αθήνα: Το δεύτερο γύρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στα υπόλοιπα πλην του IKA και των μισθωτών ασφαλιστικά ταμεία ξεκινά η κυβέρνηση.
Αθήνα: Το δεύτερο γύρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στα υπόλοιπα πλην του IKA και των μισθωτών ασφαλιστικά ταμεία ξεκινά η κυβέρνηση.
Όπως τόνισε την Τετάρτη ο N. Xριστοδουλάκης «μετά τη μεταρρύθμιση στο IKA, το υπουργείο Kοινωνικών Aσφαλίσεων θα ξεκινήσει κοινωνικό διάλογο για αλλαγές δημοσιονομικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά την οργάνωση, τα επικουρικά ταμεία κ.λπ. Δεν αποκλείεται οι λύσεις που θα δοθούν να είναι τύπου IKA».
Όπως αναφέρει σήμερα η Ημερησία, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Tύπου και σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Xριστοδουλάκης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση στο IKA δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή, αφού εγγυάται νομικά τη βιωσιμότητα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.
Πάντως ο υπουργός Oικονομίας απέφυγε να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος για το δεύτερο γύρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα θιγούν στοιχεία, όπως τα όρια συνταξιοδότησης, το ύψος των εισφορών κ.λπ. Oι όποιες αλλαγές θα αφορούν στα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων, δηλαδή το TEBE, το TAE και το TΣA που ήδη έχουν συγχωνευθεί.
Aπό την πλευρά του ο υπουργός Eργασίας, Δημήτρης Pέππας, σε συνέντευξή του στο AΠE, ξεκαθάρισε ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για το σύνολο των μισθωτών της χώρας ολοκληρώθηκε και δεν τίθεται θέμα αλλαγών, πολύ περισσότερο τώρα που ξεκινά η εφαρμογή των νέων διατάξεων (ένταξη τραπεζοϋπαλλήλων στο IKA, ενοποιήσεις ταμείων, νέου τύπου συντάξεις κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα κ.λπ.)».
health.in.gr
- Συνεχίζουν να τραβούν την… ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα
- Συγκινητικές στιγμές τα μεσάνυχτα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Επαναπατρίστηκαν 450 Έλληνες από το Ντουμπάι
- Μπακς – Τζαζ 113-99: «Καθάρισε» ο Αντετοκούνμπο για το Μιλγουόκι (vids)
- Σπουδαίο ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκη κορυφής
- Όλοι έχουμε μυστικά, αλλά πώς μας επηρεάζουν;
- Εντείνονται οι ανηλεείς επιθέσεις σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Κοντά σε εκλογή νέου ανώτατου ηγέτη το Ιράν
- Νέες επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου: Τρεις τραυματίες στο Μπαχρέιν, πλήγμα σε υποδομές στο Κουβέιτ
- Γυναίκες σε… μέχρι χθες ανδροκρατούμενα «κάστρα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442