Κατ’ οίκον πλέον οι επισκέψεις των επιτροπών γνωμάτευσης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ
Αθήνα: Τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα μεταβαίνουν πλέον στο ΙΚΑ προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές γνωμάτευσης, αλλά τα μέλη των επιτροπών θα επισκέπτονται τον ασθενή στο σπίτι του, μετά από απόφαση του διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριου.
Αθήνα: Τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα μεταβαίνουν πλέον στο ΙΚΑ προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές γνωμάτευσης, αλλά τα μέλη των επιτροπών θα επισκέπτονται τον ασθενή στο σπίτι του, μετά από απόφαση του διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριου.
Έως σήμερα τα άτομα με αναπηρίες ήταν αναγκασμένα με δικά τους έξοδα και μέσα ελλείψει ασθενοφόρων να πηγαίνουν στο ΙΚΑ.
Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από την προβολή ρεπορτάζ με εικόνες παραπληγικών και τετραπληγικών ασθενών να εξετάζονται στο δρόμο και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων έξω από το ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των ατόμων με αναπηρίες αλλά και την παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μ. Στρατάκη και της βουλευτή Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, που έθεσαν το θέμα προς τον υφυπουργό Υγείας Εκτ. Νασιώκα, αλλά και στον διοικητή του ΙΚΑ.
Ο κ. Νεκτάριος επιβεβαίωσε την κατ’ οίκον επίσκεψη της επιτροπής γνωμάτευσης από την 1η Φεβρουαρίου. Επίσης για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρων, θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 10, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Υγείας κ. Μπαρδή, της συντονίστριας του ΙΚΑ κ. Καστανιωτάκη, του κ. Βουρβαχάκη από το ΕΚΑΒ και του Διοικητή των Υγειονομικών υπηρεσιών Ιδρύματος στο Ηράκλειο, κ. Τουτουντζάκη.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)








![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)



![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442