Μυστικές δοκιμές για το super Audi S4
H κατηγορία των ταχύτατων οικογενειακών αναμένεται να δεχτεί τις αναταράξεις της άφιξης του νέου Audi S4, κάτω από το καπό του οποίου θα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που εξοπλίζει και το S6, σε αντίθεση με την υπερτροφοδοτούμενη τακτική των προηγούμενων μοντέλων της σειράς S4.
H κατηγορία των ταχύτατων οικογενειακών αναμένεται να δεχτεί τις αναταράξεις της άφιξης του νέου Audi S4, κάτω από το καπό του οποίου θα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που εξοπλίζει και το S6, σε αντίθεση με την υπερτροφοδοτούμενη τακτική των προηγούμενων μοντέλων της σειράς S4.
O κινητήρας εξελίχθηκε με τη βοήθεια της διάσημης Cosworth και βασίζεται σε αυτόν του S6, χωρητικότητας 4.200κ.εκ., με την απόδοση του να φτάνει για την περίσταση τους 340 ίππους, ιπποδύναμη μεγαλύτερη και από εκείνη της Porsche 911.
Η κορυφαία έκδοση θα τεθεί αντιμέτωπη με τα μοντέλα AMG της Mercedes-Benz και ειδικότερα με τη σειρά C, αλλά και την BMW M3. Aκολουθεί όμως διαφορετικό δρόμο, στον τομέα του κινητήρα, αφού η C32 AMG εξοπλίζεται με V6 kompressor κινητήρα, ενώ η M3 ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο σε σειρά. Διαφορές υπάρχουν και στη μετάδοση της κίνησης, καθώς στο S4 αυτή μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, ενώ στους άλλους ομοεθνείς ανταγωνιστές του, μόνο στους πίσω. Eκτός από το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, θα διατίθεται προαιρετικά και ημιαυτόματο τύπου Tiptronic.
Eκτός από τον κινητήρα της Cosworth, το S4 διαθέτει ανάρτηση από αλουμίνιο, που εκτιμάται ότι θα προσφέρει κορυφαία άνεση και οδική συμπεριφορά. Φυσικό επακόλουθο είναι να αυξηθεί και το κόστος, με την τιμή να πλησιάζει τα 56.500 Eυρώ. Aν πάλι δεν σας αρκούν οι επιδόσεις του S4, ετοιμάζεται μια ακόμα γρηγορότερη έκδοση RS4, που θα κυκλοφορήσει στα επόμενα πέντε χρόνια.
Πηγή: Auto Express
auto.in.gr
- «Η Χάποελ θέλει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα του Μοντέρο – Του δίνει 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο!
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία για λογαριασμό της CIA και της Μοσάντ
- Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: «Ο ΟΣΕ ενέκρινε την παραχώρηση του δρόμου παράλληλα της γραμμής στο Μονοδένδρι»
- Γεραπετρίτης για drone στη Λευκάδα: «Η Μεσόγειος δεν θα καταστεί θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων»
- Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Η στιγμή που οι δράστες φεύγουν από την τράπεζα – Τους έπεσαν χρήματα στο δρόμο
- BAFTA TV Awards: Το Adolescence «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του – Όλοι οι νικητές
- Ο CEO της Euroleague συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Stoiximan GBL στη Βαρκελώνη
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει την Τετάρτη με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442