Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 26o
Ισλαμική οργάνωση από τη Σομαλία οργάνωσε την επίθεση στην Κένυα, εκτιμούν οι ΗΠΑ

Ισλαμική οργάνωση από τη Σομαλία οργάνωσε την επίθεση στην Κένυα, εκτιμούν οι ΗΠΑ

Nέα στοιχεία σχετικά με τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα έρχονται στην επιφάνεια, σύμφωνα με δηλώσεις των Αμερικανών. «Πιστεύουμε ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ισλαμική οργάνωση από τη Σομαλία» δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

30

Nέα στοιχεία σχετικά με τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα έρχονται στην επιφάνεια, σύμφωνα με δηλώσεις των Αμερικανών. «Πιστεύουμε ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ισλαμική οργάνωση από τη Σομαλία» δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για την Αλ-Ιτιχάντ αλ-Ισλαμίγια (ΑΙΑΙ), η οποία είναι επίσης γνωστή και ως «Ισλαμική Ένωση». Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική οργάνωση που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η ΑΙΑΙ αριθμεί τουλάχιστον 2.000 μέλη και ευθύνεται για σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αιθιοπία, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Παρόλα αυτά, τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ισραηλινοί ειδικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ιδιαίτερα αυτό που θέλει την οργάνωση του Σαουδάραβα εκατομμυριούχου να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο της Κένυας, καθώς και για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ισραηλινής πολιτικής αεροπορίας.

Οι Αρχές της Κένυας ανακοίνωσαν ότι ανακρίνονται δώδεκα άτομα, δύο από τα οποία αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες να εγκαταλείπουν το ξενοδοχείο λίγο πριν από την έκρηξη. Συνολικά, εννέα Κενυάτες και τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ των νεκρών είναι και οι τρεις από τους δράστες.

Εκδίκηση για τις επιθέσεις του λεγόμενου «Στρατού της Παλαιστίνης» στην Κένυα ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι Αρχές της Κένυας αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 16. Η ταυτότητα του τελευταίου ατόμου που έχασε τη ζωή του από την επίθεση δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως είναι Κενυάτης.

Τελευταία ενημέρωση 19:50

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies