Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Σαφές προβάδισμα στο κόμμα του Αριέλ Σαρόν δίνει δημοσκόπηση ισραηλινής εφημερίδας

Σαφές προβάδισμα στο κόμμα του Αριέλ Σαρόν δίνει δημοσκόπηση ισραηλινής εφημερίδας

Το Λικούντ του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν θα ήταν ο μεγάλος νικητής, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ. Αντίθετα, οι Εργατικοί θα σημείωναν πτώση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Το δεξιό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν θα ήταν ο μεγάλος νικητής, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ. Αντίθετα, οι Εργατικοί θα σημείωναν πτώση.

Αναλυτικά, το κόμμα του Αριέλ Σαρόν θα εξασφάλιζε 29 έδρες στο Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) έναντι 19 που διαθέτει σήμερα, ενώ οι Εργατικοί θα έβλεπαν την κοινοβουλευτική τους δύναμη να μειώνεται κατά 4 έδρες. Συγκεκριμένα, θα κέρδιζαν 21 από 25 που διαθέτουν σήμερα.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, το θρησκευτικό Σας θα αποσπούσε 13 έδρες (από 17), τα αραβικά 11 έδρες, το αριστερό Μερέτς θα διατηρούσε τις 10 έδρες που έχει, το κεντροαριστερό κόμμα Σινούι θα κέρδιζε 6 έδρες, και το Γισραέλ Μπααλίγια που αντιπροσωπεύει τους συντηρητικούς Ρωσοεβραίους, 4 έως 5 έδρες.

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο σημερινός ηγέτης των Εργατικών, υπουργός Αμυνας Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ θα αποσπούσε το 22% των ψήφων,έναντι 34% του δήμαρχου της Χάιφα, Αμπραάμ Μίτζνα, και 27% του βουλευτή Χάιμ Ραμόν.

Στο Λικούντ, σε περίπτωση προκριματικών εκλογών, ο Σαρόν θα αποσπούσε το 50%, έναντι 38% του εσωκομματικού του αντιπάλου και πρώην πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Προς κυβερνητική κρίση;

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση έπειτα από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, πριν από 19 μήνες.

Ανώτερος αξιωματούχος στο κόμμα του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, εντός 90 ημερών, εάν ο κυριότερος εταίρος,το Εργατικό Κόμμα, καταψηφίσει την Τετάρτη τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Εργατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο υπουργός Αμυνας Μπινιαμίν Μπεν Ελιέζερ, ζήτησε ένα μέρος του χρηματικού ποσού που προορίζεται για τους εβραϊκούς οικισμούς να διατεθεί στους φτωχούς και στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Τελευταία ενημέρωση 17:15

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies