Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Σε υψηλό τριετίας η ανεργία στη Γερμανία τον Ιούνιο – Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή
Στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών «αναρριχήθηκε» στην Γερμανία η ανεργία τον Ιούνιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε απρόσμενη πτώση το Μάιο, δημιουργώντας νέα προβλήματα στην κυβέρνηση Σρέντερ εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών περίπου «αναρριχήθηκε» στην Γερμανία η ανεργία τον Ιούνιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε απρόσμενη πτώση το Μάιο, δημιουργώντας νέα προβλήματα στην κυβέρνηση Σρέντερ εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 39.000 άτομα στα 4,09 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το ποσοστό ανεργίας στο 9,8% από 9,7% τον προηγούμενο μήνα. Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,3% το Μάιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,3%.
«Είναι μία πολύ άσχημη εικόνα» δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος προσλήψεων της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Deutsche Woolworth GmbH. «Δεν βλέπω βελτίωση» προσέθεσε.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 0,2% το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από ένα εξάμηνο συρρίκνωσης του ΑΕΠ. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Ιούνιο, καταδεικνύοντας ότι οι εργοδότες δεν θα προχωρήσουν μάλλον σε προσλήψεις. Επιπλέον, η αύξηση της ανεργίας πλήττει την προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησης Σρέντερ.
«Οι ουρές των ανέργων είναι ένα πλήγμα για τον Σρέντερ» εκτιμά ο πολιτικός αναλυτής της Psephos, Χανς-Γιούργκεν Χόφμαν. «Το εκλογικό σώμα δεν θα πιστέψει στις υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής του» προσθέτει.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.