Πλαστά έσοδα 12 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Merck την περίοδο 1999-2001
Ένα νέο λογιστικό σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε έναν από τους κολοσσούς της «Παλαιάς Οικονομίας» και συγκεκριμένα στην φαρμακοβιομηχανία Merck, η οποία παρουσίασε την τελευταία τριετία πλαστά έσοδα ύψους 12,4 δισ. δολαρίων.
27
Η μονάδα διαχείρισης προγραμμάτων υγείας της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck, Medco Health Solutions, εμφάνισε πλαστά έσοδα ύψους 12,4 δισ. δολαρίων την περίοδο 1999-2001, σύμφωνα με την Wall Street Journal Europe.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η θυγατρική της Merck, που δρα ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις φαρμακοβιομηχανίες, συμπεριελάμβανε στα έσοδα της τις πληρωμές των ασθενών προς τα φαρμακεία (τη συμμετοχή του ασφαλισμένου για το κόστος έκαστου σκευάσματος), παρ΄ότι δεν τα εισέπρατε.
Αυτές οι εισφορές ανήλθαν στα 2,84 δισ. δολάρια το 1999, 4,04 δισ. δολ. το 2000 και 5,54 δισ. δολ. το 2001. Εάν συνυπολογιστούν και εισφορές ύψους 1,64 δισ. δολαρίων το πρώτο φετινό τρίμηνο, τότε τα πλαστά έσοδα ανέρχονται συνολικά στα 14,1 δισ. δολάρια.
Η Merck ανέφερε τα παραπάνω στοιχεία, χωρίς τα ακριβή ποσά, σε ενημερωτικό δελτίο, για την εισαγωγή της Medco στη Γουόλ Στριτ, προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον περασμένο Απρίλιο. Σημειώνεται ότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κατά πόσο η συγκεκριμένη λογιστική πρακτική επηρέασε τα έσοδα της περιόδου 1993-1998.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ποσά των εισφορών κατεγράφονταν τόσο ως έσοδα όσο και ως έξοδα, οπότε δεν επηρεάστηκαν τα καθαρά της κέρδη.
Οι μετοχές της Merck στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούν σήμερα κατά 11,5% στα 43 ευρώ. Την προηγούμενη Παρασκευή στη Γουόλ Στριτ ενισχύθηκαν κατά 3,34% στα 48,86 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανατροπή στην κληρονομιά του Valentino: Κάστρα, έργα τέχνης, γιοτ και η «εκλεκτή οικογένεια» που θα κερδίσει την αυτοκρατορία του
- LIVE: Ατρόμητος – ΟΦΗ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα – Έτρεχαν με πάνω από 160χλμ/ώρα
- Το σεμινάριο διαιτησίας που διαλύει ο αφήγημα του Λανουά
- Χαρίτσης: Θέλουμε να ηττηθεί η ΝΔ και η πολιτική Μητσοτάκη
- Κόκκινος συναγερμός σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία για την κακοκαιρία – Συνεδρίασε η Επιτροπή Kινδύνου
- Βόλος: Διαρρήκτες σπάνε την τζαμαρία καταστήματος και αρπάζουν χρήματα και προϊόντα
- Μαρκογιαννάκη για «Βιολάντα»: Η κυβέρνηση διατυμπανίζει αύξηση ελέγχων – Ξέχασε ότι οι περισσότεροι είναι απομακρυσμένοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 31.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/harrison-steen-j8XE1K9KbKg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442