Ο Ουρουγουανός Μορκίο προ των πυλών της ΑΕΚ που αναχωρεί την Πέμπτη για Αυστρία
Έναν ακόμα αμυντικό ετοιμάζεται να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ουρουγουανό Σεμπαστιάν Μορκίο. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη αναχωρεί για την Αυστρία η «Ένωση» με μοναδική απουσία αυτή του Ραμπεσαντρατανά...
Χωρίς τον Έρικ Ραμπεσαντρατανά, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, θα αναχωρήσει το πρωί (10:00) της Πέμπτης για την Αυστρία, η αποστολή της ΑΕΚ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε την περιοχή του Λόιπερσντορφ, όπου και θα επιχειρήσει να χτίσει την νέα ΑΕΚ. Στην αποστολή, μετέχει και ο Ροντρίγκο Ράμος Φερουζέμ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο σχετικά με την παραμονή του στην ΑΕΚ.
Όπως αναμενόταν δεν θα ταξιδέψει για την Αυστρία, ο Νάβας που δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα, ο Λυμπερόπουλος, που μάλλον θα παραχωρηθεί δανεικός και ο νεαρός Αραμπατζής, που προς το παρόν θα προπονείται με τους ερασιτέχνες.
Αντίθετα, ο Ντέμης Νικολαΐδης θα ταξιδέψει κανονικά και -εκτός απροόπτου- θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας, όπως οι νεοαποκτηθεντες, Μίχελ Κρέεκ, Μπορμπόκης, Μαϊστρέλης και Κώστας Κατσουράνης, αλλά και ο Ηλίας Ατματσίδης που έστω και την ύστατη ώρα τα βρήκε με την διοίκηση και θα κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.
Επίσης, στην αποστολή μετέχουν και οι Ρουίς και Ρούσεφ που επέστρεψαν στην ΑΕΚ, ενώ οι 28 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μπάγεβιτς για την προετοιμασία, είναι οι Ατματσίδης, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Ίβιτς, Κάππος, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρεεκ, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Κωστής, Λάκης, Μαϊστρέλης, Μαλαδένης, Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης, Νικολαΐδης, Ξενίδης, Πάσιος, Πέτκοφ, Πουρτουλίδης, Φερουζέμ, Ρουίζ, Ρούσεφ, Τσάρτας, Τριχιάς και Χιώτης.
Στα μεταγραφικά τώρα, το νέο όνομα που είδε το «φως της δημοσιότητας» είναι αυτό του Σεμπαστιάν Μορκίο. Ο Ουρουγουανός αμυντικός της Ουρακάν, είναι 26 ετών και τα ΜΜΕ της Αργεντινής, τον στέλνουν με την μορφή δανεισμού στην ΑΕΚ.
Οι συστάσεις που συνοδεύουν τον Μπορκίο είναι πολύ καλές, καθώς θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Πάντως από την ΠΑΕ ΑΕΚ, το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπορκίο ούτε διαψεύδεται, ούτε επιβεβαιώνεται.
Τα… φιλικά
Τέσσερα φιλικά θα δώσει η ΑΕΚ επί αυστριακού εδάφους, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της, στο Λόιπερσντορφ. ;Oπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ΠΑΕ, ο προγραμματισμένος για τις 16 Ιουλίου αγώνας με την τουρκική Τραμπζονσπόρ ματαιώθηκε και έτσι αντίπαλος της ΑΕΚ, αλλά στις 17 Ιουλίου, θα είναι η Χάιντουκ Σπλιτ.
Ακόμη, οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν να κλείσουν και ένα φιλικό για τις 19 του ίδιου μήνα, ενώ τα τρία κλεισμένα φιλικά, είναι τα εξής:
Στις 6-7-2002, με αντίπαλο την Ζένερσντορφ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 18.30 (ώρα Αυστρίας). Στις 12-7-2002, με αντίπαλο την Βιένερ Νεουστάντ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 19.30 (ώρα Αυστρίας). Στις 14-7-2002, με αντίπαλο την Βάρτεκς. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 17.00 (ώρα Αυστρίας).
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ζέλσον Μαρτίνς αναφέρθηκε στο επικείμενο, εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ επισήμανε ότι όλα τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε των πλέι οφ πρέπει να κερδηθούν από τον Ολυμπιακό.