Ανασφάλιστο το 6% του ελληνικού πληθυσμού
Αθήνα: Σε 14% ανέρχεται το ποσοστό των ανασφαλίστων όσον αφορά στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και σε 6% στη νοσοκομειακή, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Αθήνα: Σε 14% ανέρχεται το ποσοστό των ανασφαλίστων όσον αφορά στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και σε 6% στη νοσοκομειακή, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μιλώντας στα Νέα της Τετάρτης, οι ερευνητές Γιάννης Κυριόπουλος, Σουζάνα Γκρέγκορι και Χαρ.Οικονόμου σημειώνουν ότι πρόκειται κυρίως για οικονομικούς μετανάστες χωρίς κάρτα εργασίας, άνεργους και εργαζόμενους σε άτυπες, μη καταγεγραμμένες μορφές απασχόλησης.
Από την επεξεργασία των σχετικών ερωτηματολογίων που στάλθηκαν σε περίπου 5.000 νοικοκυριά σε 13 περιφέρειες της χώρας προκύπτει ότι οι περιοχές όπου συγκεντρώνεται η ομάδα των ανασφαλίστων είναι η Αττική (23,6%), η Κεντρική Μακεδονία (21,3%), η Δυτική Μακεδονία (22,2%), η Δυτική Ελλάδα (21,9%) και η Πελοπόννησος (20,6%).
Επίσης, το 66,2% όσων δεν διαθέτουν πρωτοβάθμια ασφάλιση αξιολογεί την υγεία του ως πολύ κακή ή κακή, ενώ το 57,8% είναι άνδρες και το 42,2% γυναίκες.
Σχετικά με την ηλικία, το μεγαλύτερο ποσοστό ανασφαλίστων βρίσκεται στις ηλικιακές ομάδες των 31-45 και 46-60 ετών (61,6%), ενώ μόλις το 2,3% των ατόμων άνω των 75 ετών δεν διαθέτουν πρωτοβάθμια ασφάλιση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η απουσία ασφαλιστικής κάλυψης για νοσοκομειακή περίθαλψη επηρεάζει ακόμη και τις επισκέψεις στα φαρμακεία, δεδομένου ότι αυτοί που δεν έχουν ασφάλιση τα επισκέπτονται συχνότερα.
Τα ευρήματα της έρευνας θα συζητηθούν σήμερα σε επιστημονική συνάντηση που διοργανώνουν η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η εφημερίδα Τα Νέα.
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
- Η Αυστραλία δέχθηκε να χορηγήσει βίζες σε πέντε μέλη της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Ο Κόρεϊ Φέλντμαν δεν προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο αφιέρωμα του Ρομπ Ράινερ στα Όσκαρ
- Ιράν: Ποιες κορυφαίες οικονομίες θα «πληρώσουν το μάρμαρο» του πολέμου
- Τραγωδία στην Πάτρα – Θρίλερ με νεκρή 25χρονη σε χωράφι δίπλα στο σπίτι της στο Ρίο
- Μέση Ανατολή: Μέτρα για τις συνέπειες του πολέμου – Αναμείνατε στο ακουστικό σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442