Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Η Σουηδία πήρε σπουδαία νίκη 2-1 από την Νιγηρία, που έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης

Η Σουηδία πήρε σπουδαία νίκη 2-1 από την Νιγηρία, που έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης

Με τον Λάρσον να ευστοχεί στο 61 σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος η Σουηδία πήρε σπουδαία νίκη επί της Νιγηρίας με 2-1 και παραμένει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Αντίθετα, οι Νιγηριανοί χωρίς βαθμό είναι έτοιμοι να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

75

Σπουδαία βαθμολογικά νίκη με 2-1 πήρε η Σουηδία στην αναμέτρηση με την Νιγηρία για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ.

Η Σουηδία έχει τέσσερις βαθμούς και έναν αγώνα ακόμη να δώσει την ερχόμενη Τετάρτη με αντίπαλο την Αργεντινή. Αντίθετα, η Νιγηρία με δύο ήττες και κανέναν βαθμό μετά τα δύο πρώτα ματς αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τον δρόμο της επιστροφής.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Λάρσον, αφού αυτός πέτυχε τα δύο σημερινά γκολ της Σουηδίας που της έδωσαν τελικά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Με κεφαλιά του Γιούλιους Αγκαχόβα, μετά από σέντρα του Γιόμπο, η Νιγηρία άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με την Σουηδία, για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, η «απάντηση» της Σουηδίας ήλθε στο 34ο λεπτό με σκόρερ τον Λάρσον, ο οποίος ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την εντυπωσιακή κούρσα που επιχείρησε παιρνόντας κάθε αμυντικό που βρήκε μπροστά του.

Στο 61ο λεπτό ο Ουντέζε κράτησε τον Λάρσον στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης που το κέρδισε κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Ο αγώνας δεν είχε τις πολλές ευκαιρίες και ήταν μοιρασμένος στο μεγαλύτερο διάστημα, με την Σουηδία να είναι εκείνη που φάνηκε πιο ψύχραιμη στις κρίσιμες στιγμές.

Στο 9 καλό σουτ του Σβένσον πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σορούνμου. Στο 20ο λεπτό του αγώνα η Σουηδία «άγγιξε» το γκολ με τον Λιούντμπεργκ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ήλθε άλλη μία ευκαιρία για τους Σουηδούς, αλλά ο Τζάστις έδιωξε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 37ο λεπτό οι Σουηδοί παραλίγο να «αυτοκτονήσουν» μόνοι τους όταν ο Οκότσα έπιασε το σουτ, ο Λούκιτς προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μέλμπεργκ και πήρε το δρόμο προς τα δίχτυα για να την προλάβει και να διώξει ο Σουηδός την τελευταία στιγμή.

Καλό σουτ του Σβένσον στο 69ο λεπτό έπιασε χωρίς, τελικά, να δυσκολευτεί ο Σορούνμου. Στο 81 ο Ουτάκα βγήκε αμαρκάριστος, έπιασε καλό σουτ αλλά ο Μέλμπεργκ έδιωξε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα σουτ του Γιόμπο σταμάτησε στο δοκάρι και η Νιγηρία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Νιγηρία: Σορούνμου, Γιόμπο, Μπαμπαγιάρο (Κανού 65), Οκορόνκβο, Γουέστ, Ογκμπέτσε (Ικέντια 70), Οκότσα, Ουντέζε, Τζάστις, Αγκαχόβα, Ουτάκα.

Σουηδία: Χέντμαν, Μέλμπεργκ, Μιάλμπι, Λίντεροθ, Αλεξάντερσον, Α.Σβένσον (Μ.Σβένσον 83), Λιούντμπεργκ, Αλμπακ (Αντερσον 64), Λάρσον, Γιάκομπσον, Λούσιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
Cookies