Μονόλογος του Ολυμπιακού 92-75 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ
Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρική. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με περίπατο του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της β φάσης της Euroleague 92-75, ενώ προηγήθηκαν ακόμα και με 32, χωρίς φυσικά να απειληθουν από τους «πράσινους».
Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρική. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με περίπατο του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της β φάσης της Euroleague 92-75, ενώ προηγήθηκαν ακόμα και με 32, χωρίς φυσικά να απειληθουν από τους «πράσινους».
Παρακινούμενοι από τους 8.000 φιλάθλους τους, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν 7-2, όμως οι «πράσινοι» συνήλθαν γρήγορα. Η καλή ομαδική άμυνα στον Φορντ και η επιθετική πολυφωνία του Παναθηναϊκού ήταν η απάντηση στον πολύ κεφάτο Φόρεστ, που όμως φορτώθηκε με δύο φάουλ από το 8΄ και ο Σούμποτιτς υποχρεώθηκε να τον τραβήξει στον πάγκο. Με καλάθι του Μίλαν Τόμιτς στην εκπνοή ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος 19-18.
Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ανακάτεψε τη «τράπουλα» και δικαιώθηκε. Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Παπαλουκά και Τόμιτς ήταν η αφετηρία μιας εξαιρετικά πιεστικής άμυνας, που απέφερε κλεψίματα και πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ το δίδυμο Φέμερλινγκ-Ντε Μιγκέλ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Πριν προλάβει ο Ομπράντοβιτς να αντιδράσει, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 12-0 και προηγήθηκε με +15 (35-20) στα μέσα της δεύτερης περιόδου βάζοντας «φωτιά» στο ΣΕΦ.
Οι φιλότιμες προσπάθειες του Πέπε Σάντσες δεν ήταν αρκετές για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πήγαν στα αποδυτήρια με χάντικαπ 21 πόντων (48-27) και τον Αλβέρτη να έχει τρία φάουλ. Και όλα αυτά, με τον Αλφόνσο Φορντ να έχει μόλις τέσσερις πόντους και τον Φόρεστ στον πάγκο από τα τέλη της πρώτης περιόδου.
Μόνο μια αυτοκτονία των «ερυθρολεύκων» θα επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τέτοια διάθεση.
Κάποια στιγμή πήρε μπροστά και Φορντ, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει τους 30 πόντους (69-37 στο 26΄). Η χαλάρωση των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να μειώσουν κάπως, όμως ο τελικός νικητής είχε ήδη κριθεί. Οι Πειραιώτες έφτασαν μέσα σε αποθέωση στο τελικό 92-75 και ξεκίνησαν με ονειρώδη τρόπο τις υποχρεώσεις τους στη δεύτερη φάση της Εuroleague.