Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στενεύουν τα περιθώρια πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Στενεύουν τα περιθώρια πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς μέχρι την Παρασκευή ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας IAS θα πρέπει να αποδείξει ότι κατέχει τα κεφάλαια για την αγορά της ΟΑ.

27

Καθοριστικής σημασίας για την τύχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς την Παρασκευή λήγει και η τελευταία προθεσμία των διαπραγματεύσεων για την πώληση του ελληνικού εθνικού αερομεταφορέα στην κοινοπραξία IAS.



Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του συμβούλου της ιδιωτικοποίησης, της κοινοπραξίας και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για θέματα που άπτονται του επιχειρησιακού σχεδίου της νέας εταιρείας.


Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας, Παύλος Βαρδινογιάννης, θα πρέπει να προσκομίσει στο σύμβουλο (CSFB) τα αναγκαία έγγραφα που θα αποδεικνύουν τη διαθεσιμότητα επιπλέον 35 εκατ. ευρώ για να κλείσει το κεφάλαιο της ύπαρξης του ποσού της επένδυσης (συνολικά 102 εκατ. ευρώ).


Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία θα συμμετέχουν τελικά ο κ. Βαρδινογιάννης, με περίπου 80 εκατ. ευρώ, οι πιλότοι του αερομεταφορέα (ΕΧΠΑ) με 10 εκατ. ευρώ και ο καπνοβιομήχανος από τη Βόρειο Ελλάδα, Δημήτρης Φέσσας, μέσω της εταιρείας του Spiererfreres, με 11,5 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο