Επιλεγμένα κομμάτια από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πιάνο θα τη συνοδεύει ο Γιάννης Βακαρέλης.
Η φωνή της Μαρίας Φαραντούρη θα συναντήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συνοδεία στο πιάνο του ερμηνευτή Γιάννη Βακαρέλη.
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου, οι δύο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που επέλεξε η ίδια η Μαρία Φαραντούρη, θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο συνθέτη.
Η κορυφαία τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τον κύκλο Η Βεατρίκη στην Οδό Μηδέν, τον κύκλο τραγουδιών Ένας Όμηρος, τα Λυρικότερα, τα Λυρικότατα και έναν από τους πιο δημοφιλείς κύκλους του Θεοδωράκη, το Μαουτχάουζεν.
Ο μεγάλος ερμηνευτής Γιάννης Βακαρέλης θα παρουσιάσει και τα Έντεκα Πρελούδια για Πιάνο του συνθέτη, έργο που συνδυάζει απόηχους της μουσικής του Μπαχ με παραδοσιακούς ήχους και ήχους τζαζ.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»