Δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του Χόλιγουντ με σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ
Δεύτερη συνάντηση με εκπροσώπους της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος είχε την προηγούμενη Τρίτη ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Καρλ Ρόβ. Θέμα της συνάντησης η εξεύρεση τρόπων για την ανύψωση του ηθικού των Αμερικανών στρατιωτών.
Δεύτερη συνάντηση με διάσημους εκπροσώπους της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος είχε πριν από λίγες ημέρες ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Καρλ Ρόβ. Αντικείμενο της συζήτησης, που αυτήν τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο και όχι στο Χόλιγουντ, ήταν η συμβολή του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στην ανύψωση του ηθικού των απανταχού Αμερικανών στρατιωτών.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC, στη δεύτερη αυτή συνάντηση οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος ενημέρωσαν το σύμβουλο του προέδρου σχετικά με τον προγραμματισμό τους, ενώ ο κ. Ροβ τους ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Η ομάδα, ακόμη, συζήτησε την πρόταση διάσημοι ηθοποιοί να επισκέπτονται αμερικανικά στρατεύματα σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης έχει ήδη προγραμματιστεί ταξίδι της Τζούλια Ρόμπερτς, του Τζορτζ Κλούνεϊ και του Μπραντ Πιτ στην αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών, Τζακ Βαλέντι, εκπρόσωποι της Warner, της Walt Disney, των Universal Studios κ.ά.
Πάντως, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Ροβ μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης, το Νοέμβριο. Ο σύμβουλος του Τζορτζ Ο. Μπους είχε διευκρινίσει ότι δεν προσπαθεί να πείσει τα αμερικανικά ΜΜΕ να προπαγανδίσουν, αλλά να παρουσιάσουν «με ειλικρίνεια όλες τις πληροφορίες».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.