Π. Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Αλλαγές στους κανονισμούς από τη FIA
Αλλαγές στους κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που πιθανότατα θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα υποχρεώνουν τους κατασκευαστές που εμπλέκονται σε αυτό να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε όλους τους αγώνες του προγράμματος.
Αλλαγές στους κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που πιθανότατα θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα υποχρεώνουν τους κατασκευαστές που εμπλέκονται σε αυτό να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε όλους τους αγώνες του προγράμματος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε η επιτροπή αγώνων ράλι της FIA την προηγούμενη εβδομάδα. Στο εξής κάθε νέος κατασκευαστής που θα εισέρχεται στο πρωτάθλημα με επίσημη συμμετοχή και θα επιθυμεί να βαθμολογηθεί σε αυτό θα είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει και στους 14 γύρους του πρωταθλήματος και όχι επιλεκτικά σε κάποιους από αυτούς, όπως δηλαδή έκανε η Citroen φέτος ή η Peugeot παλαιότερα.
Η FIA επιθυμεί στο μέλλον όλες οι εργοστασιακές ομάδες να συμμετέχουν στους αγώνες με τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα και για να τις οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να αλλάξει και τον τρόπο βαθμολόγησης, υιοθετώντας το σύστημα που πρότειναν η Peugeot και η Subaru πριν από λίγους μήνες.
Με τις νέες αλλαγές, που αναμένεται να εγκριθούν σύντομα από τη FIA προκειμένου να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά, οι εργοστασιακές ομάδες δεν θα είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν πριν από τον αγώνα δύο μόνο οδηγούς, καθώς πλέον οι βαθμοί στο πρωτάθλημα κατασκευαστών θα προέρχονται από τις δύο υψηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη των τριών οδηγών της.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά είναι ένας λογικός συμβιβασμός. Πιστεύω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι κανένας δεν πρόβαλε ισχυρές αντιρρήσεις στην πρόταση δήλωσε ο επικεφαλής της Subaru, David Lapworth.
Οι εξελίξεις αυτές βέβαια δεν ευνοούν τις ομάδες που μέχρι τώρα συμμετείχαν στους αγώνες με δύο μόνο αυτοκίνητα γιατί δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος που συνεπάγεται από τη συμμετοχή τριών αυτοκινήτων.
Δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες με τρία αυτοκίνητα, τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον δήλωσε ο πρόεδρος της Mitsubishi Ralliart, Andrew Cowan.
auto.in.gr
- Γιατί τα βραβεία Όσκαρ λέγονται «Όσκαρ»;
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 16 έως 20 Μαρτίου
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442