Η διάσημη χορεύτρια Πίνα Μπάους στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Η διάσημη χορεύτρια και χορογράφος ζωντανός θρύλος της εποχής μας, η Πίνα Μπάους, παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στις 8 και 9 Ιουλίου το έργο της «1980: ένα κομμάτι της Πίνα Μπάους».
Η διάσημη χορεύτρια και χορογράφος ζωντανός θρύλος της εποχής μας, η Πίνα Μπάους, παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στις 8 και 9 Ιουλίου το έργο της «1980: ένα κομμάτι της Πίνα Μπάους».
Με έδρα το Βούπερταλ της Γερμανίας, το χοροθέατρό της εκτινάχθηκε στα ύψη της δόξας σε όλο τον κόσμο. «Το ουσιώδες πρόβλημα είναι ότι η ζωή δεν μπορεί πάντα να χορεύει με τις παραδοσιακές αισθητικές φόρμες» είναι η βασική αρχή της Πίνα Μπάους που θα παρουσιάσει ένα σημαντικό για την ίδια έργο, με ιδιαίτερες δυσκολίες για ένα ανοιχτό θέατρο, όπως το Ηρώδειο.
Θα είναι μια «παρατεταμένη βραδιά» δήλωσε η ίδια στους Έλληνες δημοσιογράφους. «Στην αρχή, υπάρχει το κενό. Εμείς και η ζωή. Σταδιακά με τους χορευτές αρχίζουμε και συζητάμε. Τους θέτω ερωτήσεις συναισθηματικά φορτισμένες και εκείνοι απαντούν με παραμύθια, χορό, τραγούδια. Είναι ένας μακρόχρονος αγώνας αναζήτησης της έκφρασης. Κάπου στη μέση της πορείας βρίσκομαι κι εγώ χωρίς να σκέφτομαι την αρχή, τη μέση και το τέλος του έργου».
Το θέμα που τελικά σχεδιάζει η Πίνα Μπάους, δεν το ερμηνεύει, δεν του δίνει ορισμό, το παραδίδει στη φαντασία του κοινού.
Αν μεγάλωσατε στη δεκαετία του '80, είναι πολύ πιθανόν να έχετε κάποια από αυτά τα 11 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας, που σήμερα είναι πιο σπάνια.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.