Στη Βαρσοβία για τον τελικό του Σαπόρτα με τη Σαλόν πετά τη Μ.Δευτέρα
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ βρήκε και τον εκπρόσωπό της από τις μικρές «ταχύτητες» της Α1. Το Μαρούσι φιλοδοξεί να γίνει την Τρίτη 17 Απριλίου η πρώτη ομάδα που δεν ανήκει στο γκρουπ των μεγάλων η οποία κατακτά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αναχωρεί τη Δευτέρα του Πάσχα για τη Βαρσοβία, όπου θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Σαλόν, στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα.
63
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ βρήκε και τον εκπρόσωπό της από τις μικρές «ταχύτητες» της Α1. Το Μαρούσι φιλοδοξεί να γίνει την Τρίτη 17 Απριλίου η πρώτη ομάδα που δεν ανήκει στο γκρουπ των μεγάλων η οποία κατακτά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αναχωρεί τη Δευτέρα του Πάσχα για τη Βαρσοβία, όπου θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Σαλόν, στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα.
Απέναντι στη γνώριμή του, Σαλόν, το Μαρούσι θα υπερασπιστεί έναν ελληνικό τίτλο, αυτόν που κατέκτησε πέρυσι στη Λοζάνη η ΑΕΚ κερδίζοντας στον τελικό την Κίντερ Μπολόνια, και σε μία διοργάνωση με έντονο ελληνικό χρώμα.
Επιδιώκοντας την ηρεμία και την αποφόρτιση των παικτών του από το άγχος ενός τελικού, ο προπονητής του Αμαρουσίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, προτίμησε να αναχωρήσει η ομάδα του για την Πολωνία μόλις την παραμονή του τελικού, στις 10:00 το πρωί.
Οι παίκτες θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις οικογένειές του, αλλά φυσικά και ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας για τον αγώνα της Τρίτης.
Τόσο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όσο και το απόγευμα της Κυριακής, ανήμερα Πάσχα, έχει προγραμματιστεί προπόνηση.
Όλοι οι παίκτες έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει πλήρης.
Το πρωί της Τρίτης έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της πτήσης τσάρτερ, η οποία θα μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Πολωνίας τους οπαδούς του Αμαρουσίου.
Περισσότερες από 120 θέσεις είχαν κλείσει έως τη Μ.Παρασκευή, και εκτιμάται πως και οι 167 θέσεις του αεροπλάνου θα καλυφθούν από τους φιλάθλους που θα ενισχύσουν το Μαρούσι στον τελικό.
Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων της ομάδας θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πετρόπουλος, ενώ στη Βαρσοβία θα μεταβεί και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηράκλειο, Μανόλης Παπακαλιάτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442