Ο Παναθηναϊκός δεν ρωτήθηκε για την ένωση FIBA – ULEB
Ποιος είδε τον Θανάση Γιαννακόπουλο τη Μεγάλη Τρίτη στη σύσκεψη των ομάδων της Suproleague με τη FIBA και την ULEB και δεν τον φοβήθηκε. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός... άστραψε και βρόντηξε, με αφορμή τη στάση που κράτησε η FIBA στο θέμα της ένωσης των δύο διοργανώσεων.
57
Ποιος είδε τον Θανάση Γιαννακόπουλο τη Μεγάλη Τρίτη στη σύσκεψη των ομάδων της Suproleague με τη FIBA και την ULEB και δεν τον φοβήθηκε. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… άστραψε και βρόντηξε, με αφορμή τη στάση που κράτησε η FIBA στο θέμα της ένωσης των δύο διοργανώσεων.
Παράλληλα, ζήτησε ίση μεταχείριση από τους ιθύνοντες της νέας διοργάνωσης, εξαπολύοντας κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της ULEB, που θα αναλάβει τον τομέα της διαιτησίας. Στο μυαλό του «πράσινου» παράγοντα ήταν η απόφαση που έλαβε η ULEB σχετικά με την τύχη του αγώνα της ΑΕΚ με την Τάου Κεράμικα. Απόδειξη; «Αν ήμασταν εμείς στη θέση της ΑΕΚ, δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα, διότι δεν θα το αφήναμε να τελειώσει» δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της ULEB, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση: «Γνωρίζουμε ποιοι είστε και τι έχετε κάνει στο παρελθόν».
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της FIBA σχετικά με το θέμα της ένωσης, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Παναθηναϊκός δεν κλήθηκε να ψηφίσει για το αν συμφωνεί ή όχι. «Δεν είμαστε ομάδα της σειράς και δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε εδώ απλώς για να μας ανακοινωθεί η επανένωση των δύο διοργανώσεων, δίχως εμείς να έχουμε λόγο σε αυτήν» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Αναφερόμενος στον αποκλεισμό από τη νέα διοργάνωση ομάδων από την Κροατία και τη Λιθουανία, αλλά και στην αβεβαιότητα για το αν θα υπάρχει ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν μέσα ομάδες που στήριξαν τη FIBA την περασμένη περίοδο;» Επίσης, μίλησε για τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται με την ένωση των δύο διοργανώσεων.
«Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα με τις άλλες ομάδες. Δεν λέμε να υπάρξει ειδική μεταχείριση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στις οικονομικές συμφωνίες τους. Αν θέλετε κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε θα υπάρξει και κεντρική διαχείριση στα εισιτήρια και τις διαφημίσεις. Και τότε θα δούμε αν θα αντιδράσουν ή όχι ομάδες που διαθέτουν πολλά εισιτήρια» κατέληξε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Ίντερ – Ρόμα 5-2: Μεγάλη νίκη τίτλου για τους «νερατζούρι»
- Μεντιλίμπαρ: «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος – Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη»
- Όλα τα γκολ από την πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League (vid)
- Νίκολιτς: «Να μείνουμε προσγειωμένοι – Έχουμε προβάδισμα αλλά δεν είναι μεγάλο»
- Η βαθμολογία της Super League μετά την 1η αγωνιστική των playoffs (pic)
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Κυριακή της ΑΕΚ
- Ακυρώθηκε το γκολ του Γιαζίτσι στο 98’ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442