Ο σφαγέας της Οκλαχόμα ζητά τις κάμερες την ώρα της ένεσης
Την τηλεοπτική μετάδοση της εκτέλεσής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, έχει ζητήσει ο 32χρονος Αμερικανός Τίμοθι ΜακΒέι, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα, στις 19 Απριλίου 1995, που προκάλεσε το θάνατο 168 ανθρώπων.
31
Την τηλεοπτική μετάδοση της εκτέλεσής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, έχει ζητήσει ο 32χρονος Αμερικανός Τίμοθι ΜακΒέι, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα, στις 19 Απριλίου 1995, που προκάλεσε το θάνατο 168 ανθρώπων.
Σε επιστολή του, που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα The Oklahoman, ο ΜακΒέι διερωτάται πώς γίνεται να είναι αμερόληπτη η μετάδοση της εκτέλεσής του από κλειστό κύκλωμα, την οποία θα παρακολουθήσουν μόνο οι επιζήσαντες της βομβιστικής επίθεσης καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων.
Ο δικηγόρος του Αμερικανού θανατοποινίτη, Ρομπ Νάι, επιβεβαίωσε την επιθυμία του πελάτη του για ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσής του από την τηλεόραση. «Είναι υπέρ της διαφάνειας για κάθε κυβερνητική απόφαση και πράξη, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσής του» δήλωσε ο Νάι.
Όπως μεταδίδει το CNN, περισσότερα από 250 άτομα έχουν ζητήσει να μεταβούν στις φυλακές Τερ Οτ της Ιντιάνα, όπου ο ΜακΒέι θα εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση, αλλά μόνο οκτώ θέσεις είναι διαθέσιμες για αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των φυλακών, Νταν Ντιούν, απέκλεισε το ενδεχόμενο τηλεοπτικής κάλυψης της εκτέλεσης. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί αυτή η περίπτωση. Μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο» υποστήριξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρειος Πάγος: «Λευκός καπνός» για του τρεις Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Αμφίπολη, 422 π.Χ.: Ο Κλέων εναντίον του Βρασίδα, η άλογη ελπίδα εναντίον της φρόνησης
- OnlyFans εναντίον Euphoria: Σφοδρές αντιδράσεις για την «σκύλα» Κάσι – «Eξευτελισμός, στερεότυπα»
- «Οδηγίες συστήματος» – Τι κρύβεται στους αόρατους κανόνες που υπακούν τα chatbot
- Πόθεν έσχες: Τα εκατομμύρια των καταθέσεων, οι επενδύσεις και οι οφειλές – Τι δήλωσαν τα πολιτικά πρόσωπα για το 2025
- Παναθηναϊκός: Ο Ρεμπρόφ έμεινε στην ατζέντα και οι υποθέσεις Λέτο-Αλμέιδα
- Παναθηναϊκός: Με προβλήματα η προετοιμασία για Ολυμπιακό – Ξανά εκτός Μπακασέτας, Ρενάτο και Κάτρης
- Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442