Ίδρυμα του τέως προέδρου ενδέχεται να χρηματοδοτούσε ο επιχειρηματίας
Την εξέταση των καταλόγων δωρητών του ιδρύματος για τη σύσταση της Βιβλιοθήκης Κλίντον και των τραπεζικών αρχείων της πρώην συζύγου του πολυεκατομμυριούχου φυγόδικου επιχειρηματία Μαρκ Ριτς -στον οποίο ο Αμερικανός τέως πρόεδρος απένειμε χάρη την τελευταία ημέρα της θητείας του στο Λευκό Οίκο- ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την υπόθεση.
53
Την εξέταση των καταλόγων δωρητών του ιδρύματος για τη σύσταση της Βιβλιοθήκης Κλίντον και των τραπεζικών αρχείων της πρώην συζύγου του πολυεκατομμυριούχου φυγόδικου επιχειρηματία Μαρκ Ριτς -στον οποίο ο Αμερικανός τέως πρόεδρος απένειμε χάρη την τελευταία ημέρα της θητείας του στο Λευκό Οίκο- ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την υπόθεση.
Η υποψία ότι ο ίδιος ο Ριτς ή η σύζυγός του, Ντενίζ, χρηματοδοτούσε τη Βιβλιοθήκη Κλίντον θα είναι δύσκολο να επαληθευτεί από τα αρχεία του ιδρύματος, καθώς δεν υποχρεούται από το νόμο να αποκαλύπτει την ταυτότητα των δωρητών. Έτσι, η έρευνα στρέφεται κυρίως στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ριτς.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, Μαρκ Κοράλο, δήλωσε ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης να δοθεί ασυλία στην πρώην σύζυγο του επιχειρηματία, προκειμένου να καταθέσει. Μολονότι η ίδια δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει χρηματοδοτήσει το ίδρυμα, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι έχει κάνει δωρεά ένα «τεράστιο ποσό».
Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα φέρουν την Ντενίζ Ριτς να έχει επίσης χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το κόμμα των Δημοκρατικών, καθώς και να έχει συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.
Αλλωστε, όπως μεταδίδει το Reuters, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε «ύποπτη» την απονομή χάριτος στον Ριτς και έθεσε θέμα για την επιρροή που μπορεί να έχουν οι ενδεχόμενες δωρεές του στην απόφαση του Κλίντον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρειος Πάγος: «Λευκός καπνός» για του τρεις Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Αμφίπολη, 422 π.Χ.: Ο Κλέων εναντίον του Βρασίδα, η άλογη ελπίδα εναντίον της φρόνησης
- OnlyFans εναντίον Euphoria: Σφοδρές αντιδράσεις για την «σκύλα» Κάσι – «Eξευτελισμός, στερεότυπα»
- «Οδηγίες συστήματος» – Τι κρύβεται στους αόρατους κανόνες που υπακούν τα chatbot
- Πόθεν έσχες: Τα εκατομμύρια των καταθέσεων, οι επενδύσεις και οι οφειλές – Τι δήλωσαν τα πολιτικά πρόσωπα για το 2025
- Παναθηναϊκός: Ο Ρεμπρόφ έμεινε στην ατζέντα και οι υποθέσεις Λέτο-Αλμέιδα
- Παναθηναϊκός: Με προβλήματα η προετοιμασία για Ολυμπιακό – Ξανά εκτός Μπακασέτας, Ρενάτο και Κάτρης
- Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442