Σαν… παιδί και η ΑΕΚ, βρήκε στο πρόσωπο των Σαβέφσκι – Γκέραρντ τους καλύτερους δυνατούς γονείς
Όταν μιλάς για παιδιά, έχεις πάντα μια έκφραση αγάπης και υπομονής. Παρομοιάζοντας λοιπόν την ΑΕΚ με... παιδί, ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Ευγένιος Γκέραρντ δήλωσαν ότι η Ένωση είναι σε... κώμα αλλά μπορεί να το ξεπεράσει, αν αλλάξει νοοτροπία. «Η παιδική αρρώστια» είπε ο Ολλανδός «δεν περνά σε μία εβδομάδα αλλά σε ένα μήνα... ελπίζουμε». Πρώτος λοιπόν στόχος του νέου προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Σαβέφσκι, είναι να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια.
Όταν μιλάς για παιδιά, έχεις πάντα μια έκφραση αγάπης και υπομονής. Παρομοιάζοντας λοιπόν την ΑΕΚ με… παιδί, ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Ευγένιος Γκέραρντ δήλωσαν ότι η Ένωση είναι σε… κώμα αλλά μπορεί να το ξεπεράσει, αν αλλάξει νοοτροπία. «Η παιδική αρρώστια» είπε ο Ολλανδός «δεν περνά σε μία εβδομάδα αλλά σε ένα μήνα… ελπίζουμε». Πρώτος λοιπόν στόχος του νέου προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Σαβέφσκι, είναι να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια.
Ο Σκοπιανός ξεκαθάρισε στη δίωρη παρουσίασή του ότι ο ίδιος είναι το αφεντικό και από τον ίδιο θα ζητηθούν οι όποιες ευθύνες.
«Εγώ είμαι εδώ και δέχτηκα να αναλάβω, όχι γιατί θέλω να γίνω προπονητής. Δεν θέλω. Ήλθα όχι επειδή ήθελα να σταματήσω την μπάλα. Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι θα αλλάξει η κατάσταση και θα αλλάξει. Θα το κάνω να αλλάξει η νοοτροπία στα αποδυτήρια» ανέφερε ο Σαβέφσκι.
«Ήλθα να κάνω την προσπάθειά μου και να σταματήσω ό,τι γινόταν. Αν πετύχω, καλώς. Αν όχι, έφυγα» προσέθεσε, τονίζοντας παράλληλα πως έχει τον πρώτο λόγο για τα πάντα και οι συνεργάτες είναι δική του επιλογή. «Εγώ θα πληρώσω το λογαριασμό και από εμένα θα ζητηθούν ευθύνες. Ο ρόλος του κ. Γκέραρντ είναι συμβουλευτικός· θα συζητάω μαζί του και εγώ θα αποφασίζω».
Ο Ευγένιος λοιπόν, φορώντας ύστερα από πολλά χρόνια άλλη φόρμα -αυτήν της ΑΕΚ-, υποστήριξε: «Το όνομα του τεχνικού συμβούλου είναι μεγάλο, δεν έχει όμως ουσία. Ουσία είναι η δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε. Πρέπει να μας αφήσουν, αλλά είναι και θέμα τύχης. Ήμουν στο χωριό και είδα ότι είχα όρεξη για δουλειά».
Σε σχέση με τη νέα του ομάδα ανέφερε: «Ήλθα σε μία μεγάλη ομάδα, αφού δέχτηκα το τηλεφώνημα του Τόνι Σαβέφσκι, με τον οποίο έχουμε μεγάλο αλληλοσεβασμό. Δεν ξέρω γιατί η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το σημείο. Αλλά θα βρούμε το σωστό δρόμο. Πρώτα από όλα αυτό μετράει».
Όπως δήλωσε ο νέος προπονητής της Ένωσης, δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μεταγραφές, όπως και δεν θα παραχωρηθεί κανένας παίκτης, αφού είναι όλοι χρήσιμοι λόγω των ελλείψεων. Για το αγωνιστικό σύστημα ο Τόνι Σαβέφσκι δεν έχει, προς το παρόν, αλλαγές στο μυαλό του, γεγονός που συζήτησε, πάντως, και με τους παίκτες στη συνάντηση μιας ώρας που είχαν, μέχρι να πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ. η πρώτη προπόνησή του στη Νέα Φιλαδέλφεια από τη θέση του τεχνικού.
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έρχεται στην ΠΑΕ ΑΕΚ
Ένα ανέλπιστο δώρο αναμένεται να πάρει από τις ENIC και Netmed η ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ -που στάθηκε και αιτία της απουσίας των μελών της διοίκησης στην παρουσίαση των Σαβέφσκι και Γκέραρντ- αποφασίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου να διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δύο παραπάνω εταιρείες θα μπορέσουν να κάνουν πράξη την πρόθεσή τους για είσπραξη των χρωστούμενων δανείων (ύψους διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων δραχμών) σε μετοχές.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα ζευγάρια των play in και των play off. Πότε παίζουν Παναθηναϊκός - Μονακό και πότε μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Όλο το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες.
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 97-62 την… λειψή Εφές Αναντολού για την 38η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague - Στα play in ως 7οι οι «πράσινοι».