Αθώο… υπό προϋποθέσεις το «σαρκοβόρο» του FBI, σύμφωνα με έρευνα του ΙΤΤ
Δεν αποτελεί κίνδυνο για το προσωπικό απόρρητο το αμφιλεγόμενο εργαλείο διαδικτυακής παρακολούθησης του FBI, Carnivore, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Έρευνας του Ιλινόι (ΙΤΤ) σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Carnivore, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
60
Δεν αποτελεί κίνδυνο για το προσωπικό απόρρητο το αμφιλεγόμενο εργαλείο διαδικτυακής παρακολούθησης του FBI, Carnivore, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Έρευνας του Ιλινόι (ΙΤΤ) σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Carnivore, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής του ΙΤΤ, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμότητα της χρήσης του «σαρκοβόρου» είναι η σωστή ρύθμιση των «φίλτρων» που συλλέγουν τα πακέτα πληροφοριών από τον υπό παρακολούθηση διακομιστή.
Το FBI επικρότησε το πόρισμα του ΙΤΤ, θεωρώντας το δικαίωση των αρχικών του θέσεων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του «σαρκοβόρου».
Από το κείμενο της αναφοράς του ΙΤΤ που είχε δημοσιευτεί στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν αφαιρεθεί οι ενότητες οι οποίες αναφέρονται στον πηγαίο κώδικα του «σαρκοβόρου» καθώς και στις μεθόδους χρησιμοποίησής του. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, αναφέρει στο δικτυακό του τόπο ότι μελλοντικά ενδέχεται να αποκαλύψει και αυτά τα στοιχεία, εάν κρίνει ότι «η απόκρυψή τους δεν είναι απαραίτητη». To ITT αναμένεται να παραδώσει την τελική αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας του Carnivore στις 9 Δεκεμβρίου.
Η αξιολόγηση του «σαρκοβόρου» του FBI είχε ανατεθεί στο ΙΤΤ από το υπουργείο Δικαιοσύνης στα τέλη Σεπτεμβρίου, ύστερα από φόβους που εκφράστηκαν ότι η χρήση του μπορεί να οδηγήσει στο «μαζικό φακέλωμα» των δραστηριοτήτων των χρηστών του Διαδικτύου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442