Σε αναμετρήσεις… ντέρμπι κρίθηκαν τα μετάλλια στο ξίφος ασκήσεως ανδρών, με τον Κορεάτη Κιμ Γουνγκ Χο να πανηγυρίζει περισσότερο.
Αντίπαλός του στο μεγάλο τελικό ήταν ο Γερμανός Ραλφ Μπίρστοφ. Ο Κορεάτης ξιφομάχος είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το προβάδισμα, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να πάρει ποτέ διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων.
Ο Γερμανός αθλητής ισοφάρισε αρκετές φορές, ούτε μία όμως δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά. Το τελικό 15-14 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της μονομαχίας, με τον Κιμ Γουνγκ Χο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και τον Ραλφ Μπίρστοφ να αρκείται στο ασημένιο.
Σκληρός ήταν και ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στο Ρώσο Ντμίτρι Τσεβτσένκο και στο Γάλλο Ζαν Νοέλ Φεραρί, ο οποίος κρίθηκε στον έναν πόντο, με τον Τσεβτσένκο να κερδίζει 15-14 και να κατακτά το μετάλλιο.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Σλότερμπεκ είχε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 και η διοίκηση των Βεστφαλών του προσέφερε νέο πενταετές συμβόλαιο για να τον κρατήσει στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ έως το καλοκαίρι του 2031.
Όπως αποκαλύπτει γαλλικό Μέσο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στη λίστα της τον Ντιντιέ Ντεσάν, με τον 57χρονο προπονητή να αποχωρεί από τον πάγκο της Γαλλίας μετά το Μουντιάλ 2026, ύστερα από 14 χρόνια.
Έναν οικογενειακό Γολγοθά ανεβαίνει ο Αμερικανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Τζόρνταν ΜακΡέι, ο οποίος εγκατέλειψε το Ισραήλ και τη Χάποελ Χολόν, προκειμένου να είναι στο πλευρό του γιου και της οικογένειάς του.