Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε παρερμηνεία της νομοθεσίας αποδίδει η Napster τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της

Σε παρερμηνεία της νομοθεσίας αποδίδει η Napster τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της

Την ακύρωση της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμό της, ζήτησε η Napster από το 9ο Τριμελές Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ερμηνεία της νομοθεσίας για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο ήταν λανθασμένη.

40

Την ακύρωση της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμό της, ζήτησε η Napster από το 9ο Τριμελές Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ερμηνεία της νομοθεσίας για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο ήταν λανθασμένη.

Η Napster ισχυρίζεται πως δεν δόθηκε αρκετός χρόνος στους διαδίκους να παρουσιάσουν επαρκώς τα επιχειρήματά τους, ώστε να εξηγήσουν στο δικαστήριο τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.


Η πρωτόδικη απόφαση που θα ανάγκαζε τη Napster να διακόψει τη λειτουργία του δημοφιλούς προγράμματος ανταλλαγής μουσικών αρχείων έχει ανασταλεί μέχρι την τελική εκδίκαση της έφεσης, το Σεπτέμβριο, και οι αντίδικοι έχουν μπει σε ένα νέο δικαστικό γύρο καταθέτοντας ο ένας μετά τον άλλο τα επιχειρήματά τους.


Η Napster έκανε την αρχή την Παρασκευή. Ο συνήγορός της, Τζόναθαν Σίλερ, υποστήριξε ότι το δικαστήριο οδηγήθηκε στη λανθασμένη απόφαση λόγω παρερμηνείας των σχετικών διατάξεων. Απέδωσε την πλάνη στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε η εταιρεία στη διάθεσή της να αποκαλύψει όλες τις πτυχές του θέματος, με αποτέλεσμα να μην κατανοήσει το δικαστήριο σε βάθος την υπόθεση. Τόνισε επίσης ότι η απόφαση ξεπερνά τα όρια της αντιπαράθεσης της Napster με την αμερικανική Ενωση Δισκογραφικών Εταιρειών (RIAA) και ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της τεχνολογίας των επικοινωνιών.


Επιπλέον, επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που οι χρήστες των υπηρεσιών της Napster δεν παραβιάζουν τη νομοθεσία -ανταλλάσσοντας μουσική για προσωπική χρήση- δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Napster ως συνένοχος.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Napster, Χανκ Μπάρι, δήλωσε ότι η εταιρεία του επιθυμεί να κλείσει την υπόθεση με συμβιβασμό και επιβεβαίωσε ότι επιζητεί τη συνεργασία της RΙΙΑ σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Συγκεκριμένα, η Napster θέλει να μετατραπεί σε επιχείρηση που θα διανέμει μουσική μέσω Διαδικτύου, γεγονός που θα επιτρέψει στις δισκογραφικές εταιρείες να εξοικονομήσουν έσοδα από την ελαχιστοποίηση του κόστους αναπαραγωγής, μεταφοράς και εμπορίας μουσικών CD. Πάντως, μέχρι την Παρασκευή όλες οι προτάσεις που έγιναν από τη Napster για συνεργασία απορρίφθηκαν από την RIIΑ.


Η RIIA έχει δικαίωμα να καταθέσει εγγράφως τα αντεπιχειρήματά της μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο