Θετικές οι πρώτες ενδείξεις μετά την απόφαση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Ελαφρά μείωση παρουσίασαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι θα αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου κατά 708.000 βαρέλια την ημέρα, ποσοστό 3%, από την 1η Ιουλίου.
Ελαφρά μείωση παρουσίασαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι θα αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου κατά 708.000 βαρέλια την ημέρα, ποσοστό 3%, από την 1η Ιουλίου.
Η τιμή του μαύρου χρυσού στις ασιατικές αγορές παρουσίαζε διακυμάνσεις από 31,20 έως 31,40 δολάρια, παραμένει όμως σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι αγορές ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής. Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως η αύξηση της παραγωγής σημαίνει πρακτικά πως στην αγορά θα διοχετευτούν στην ουσία μόνο 200.000 βαρέλια πετρελαίου, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ήδη παρήγαγαν 500.000 βαρέλια περισσότερα από την επίσημη ημερήσια παραγωγή τους.
Στο θέμα της τιμής του αργού πετρελαίου, ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Αλί αλ-Ναΐμι, τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ θα προσπαθήσει να διατηρήσει την τιμή των 25 δολαρίων το βαρέλι αργό πετρέλαιο.
Στο μεταξύ, το Μεξικό ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αυξήσει κατά 4,5%, 75.000 βαρέλια, την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από την 1η Ιουλίου. To Mεξικό και η Νορβηγία, που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, αναμένεται να προσθέσουν στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου 200.000 έως 300.000 βαρέλια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.