Με 500 εκατ. δολάρια η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί την κατασκευή του νέου super Jumbo
Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να βοηθήσει την British Aeospace να αναπτύξει το νέο αεροσκάφος super-Jumbo A3xx.
Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να βοηθήσει την British Aeospace να αναπτύξει το νέο αεροσκάφος super-Jumbo A3xx.
Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις πιστεύουν ότι η εν λόγω απόφαση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 12.000 νέες θέσεις εργασίας και θα διασφαλίσει έως και άλλες 60.000.
To A3xx σχεδιάζεται από την κοινοπραξία της Airbus, η οποία αποτελείται από τέσσερις Ευρωπαίους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης και της BAe, και αποσκοπεί στη δημιουργία νέων στάνταρντ για τα αεροσκάφη.
Το νέο super-Jumbo θα έχει χωρητικότητα 550 θέσεων, ενώ στους δύο ορόφους του θα υπάρχουν καταστήματα και χώροι αναψυχής, όπως γυμναστήρια και στούντιο ομορφιάς.
Τα τελευταία χρόνια, η BAe και η βρετανική κυβέρνηση βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το μέγεθος και τους όρους της οικονομικής βοήθειας.
Στόχος των ευρωπαίων κατασκευαστών είναι το νέο super-Jumbo A3xx να τεθεί με αξιώσεις στην κούρσα του ανταγωνισμού με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Boeing.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.