Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων κόντρα στους Πίστονς συνέχισαν οι Τρέιλ Μπλέιζερς. Η ομάδα του Πόρτλαντ, με τον Ρασίντ Ουάλας να σημειώνει 24 πόντους με ποσοστά για όσκαρ (8/12 περιφέρεια, 7/10 βολές, επτά ριμπάουντ), επικράτησε με 99-94 μέσα στο Ντιτρόιτ και συνεχίζει να καταδιώκει τους Λέικερς στην περιφέρεια του Ειρηνικού.
Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων κόντρα στους Πίστονς συνέχισαν οι Τρέιλ Μπλέιζερς. Η ομάδα του Πόρτλαντ, με τον Ρασίντ Ουάλας να σημειώνει 24 πόντους με ποσοστά για όσκαρ (8/12 περιφέρεια, 7/10 βολές, επτά ριμπάουντ), επικράτησε με 99-94 μέσα στο Ντιτρόιτ και συνεχίζει να καταδιώκει τους Λέικερς στην περιφέρεια του Ειρηνικού.
Αυτή ήταν η 9η νίκη των Μπλέιζερς στους 11 τελευταίους αγώνες με αντίπαλο την ομάδα του Ντιτρόιτ, αλλά μόλις η δεύτερη στους έξι τελευταίους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο Ορλάντο, ο Τζον Αμίτσι σημείωσε 31 πόντους, 13 εκ των οποίων στο πρώτο δωδεκάλεπτο και οδήγησε τους Ορλάντο Μάτζικ σε μια δύσκολη νίκη επί των Ντένβερ Νάγκετς με 110-107. Αυτή η νίκη που ίσως αποδειχθεί χρυσή, αφού χάρη σε αυτήν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην όγδοη θέση της Ανατολής που οδηγεί στα πλέι οφ.
Στην Ατλάντα, ο ρούκι Τζέισον Τέρι είχε 15 πόντους και 12 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) στη νίκη των Χόουκς επί των Βανκούβερ Γκρίζλις με 91-86. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων ο Μάικ Μπίμπι που σημείωσε 20 πόντους.
Τέλος, οκτώ μήνες έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα θα παραμείνει ο Τομ Γκουλιότα. Ο φόργουορντ των Φοίνιξ Σανς, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Παρασκευής κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, όταν ο συμπαίκτης του, Ράντι Λίβινγκστον μετά την ολοκλήρωση ενός λέι άπ έπεσε πάνω στο πόδι του. Αποτέλεσμα της πτώσης αυτής, ήταν ο 30χρονος Γκουλιότα να τραυματιστεί στο αριστερό γόνατο και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα δώσει το παρών ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με την ομάδα των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 13,7 πόντους και 7,9 ριμπάουντ επί συνόλου 54 αγώνων.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην ισχυρή Οχρίδα κατάφερε να προηγηθεί λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, αλλά εν τέλει ηττήθηκε με 25-24 και αποκλείστηκε από το EHF European Cup.
Άπαντες στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ με το οποίο ξεκινούν τα πλέι-οφ της Super League για τους «ερυθρόλευκους» - Μέσα και οι 7 ξένοι.