Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους οι διεκδικητές της Εμπορικής

Δεν αποκαλύπτουν προς το παρόν τις προθέσεις τους οι ενδεχόμενοι διεκδικητές της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα δεν έχουν επιχειρήσει παρέμβαση στη διαδικασία, όπως έκανε ο Ομιλος Λάτση που διατύπωσε ευθέως το ενδιαφέρον του για την Εμπορική.

48

Δεν αποκαλύπτουν προς το παρόν τις προθέσεις τους οι ενδεχόμενοι διεκδικητές της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα δεν έχουν επιχειρήσει παρέμβαση στη διαδικασία, όπως έκανε ο Ομιλος Λάτση που διατύπωσε ευθέως το ενδιαφέρον του για την Εμπορική.

Υψηλόβαθμα στελέχη των τριών μεγάλων τραπεζικών ομίλων, της Εθνικής, της Alpha Πίστεως και της Πειραιώς, εκτιμούν ότι θα ήταν δύσκολο κάποιος ξένος χρηματοπιστωτικός όμιλος να πληρώσει τίμημα 700-720 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει το 10% της ελληνικής τράπεζας.


Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε ότι η Εμπορική Τράπεζα είναι ανταγωνιστική προς την Εθνική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει στρατηγική συμμαχία με την απόκτηση του 10% της Εμπορικής από την Εθνική.


Ανώτερο στέλεχος της Alpha Τράπεζας Πίστεως σημείωσε ότι η τράπεζα δεν θα ενδιαφερόταν για την απόκτηση του 10% της Εμπορικής, αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι πρόωρο να εξεταστεί μια τέτοια περίπτωση, τη στιγμή μάλιστα που η Εμπορική έχει διευκρινίσει πως αναζητεί ξένο σύμμαχο.


Στο στρατόπεδο της Τράπεζας Πειραιώς, επικρατεί ήρεμο κλίμα, αφού η απόκτηση του 10% της Εμπορικής δεν φαίνεται να απασχολεί υπό τις παρούσες συνθήκες την τράπεζα.


Πάντως, μετά τις εκλογές και εφόσον αλλάξουν η κατεύθυνση και η διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση της Εμπορικής για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου, τίποτε δεν αποκλείει επαναπροσδιορισμό των στόχων και των εγχώριων τραπεζικών ομίλων.


Σε μια τέτοια περίπτωση, το κλειδί για την επικέντρωση του ενδιαφέροντός τους θα ήταν η συμπληρωματικότητα που θα τους προσέφερε η απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας με απώτερο στόχο τη διεύρυνση των μεριδίων τους στην αγορά.

ΜΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο