Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Υπό παραίτηση ο υπουργός Αμυνας – Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα

Υπό παραίτηση ο υπουργός Αμυνας – Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα

Την παραίτηση του Ρώσου υπουργού Αμυνας, στρατηγού Ιγκόρ Σεργκέγεφ, φέρεται να έχει αποφασίσει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant Daily το Σάββατο. Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία της Μόσχας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις Τσετσένων ανταρτών.

40

Την παραίτηση του Ρώσου υπουργού Αμυνας, στρατηγού Ιγκόρ Σεργκέγεφ, φέρεται να έχει αποφασίσει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant Daily το Σάββατο. Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία της Μόσχας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις Τσετσένων ανταρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεργκέγιεφ πρόκειται να αντικατασταθεί από το στρατηγό Αντρέι Νικολάεφ, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της επιτροπής άμυνας της Δούμας. Πολιτικοί κύκλοι της Μόσχας χαρακτηρίζουν περίεργη την επιδιωκόμενη σύμπλευση Νικολάεφ και Κρεμλίνου, καθώς οι κατά καιρούς θέσεις του στρατηγού εμφανίζονται αντίθετες με τις επιδιώξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Τη στιγμή που εξελίσσεται το πολιτικό παρασκήνιο, η αστυνομία της Μόσχας βρίσκεται σε επιφυλακή, υπό το φόβο τρομοκρατικών ενεργειών από Τσετσένους αντάρτες. Οι πληροφορίες της αστυνομίας, σχετικά με ένα φορτηγό που μετέφερε 200 κιλά εκρηκτικών κρυμμένα σε κιβώτια τροφίμων, την έχουν οδηγήσει σε εντατικούς ελέγχους οχημάτων και αποθηκών της πόλης.


Στο μέτωπο της Τσετσενίας, το ενδιαφέρον των ρωσικών δυνάμεων έχει στραφεί στις ελάχιστες θέσεις αντίστασης στο νότιο τμήμα του Γκρόζνι. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν πως οι αντάρτες εγκατέλειψαν τις συγκρούσεις και έχουν μετακινήσει τη δραστηριότητά τους προς την πόλη Αργκούν.


Ωστόσο, αξιωματούχοι των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή αναφέρουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να χαρακτηρίσει κανείς την επιχείρηση στο Γκρόζνι ολοκληρωμένη. Παράλληλα, ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Μανίλοφ, δήλωσε ότι πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην Τσετσενία.


Την ίδια ώρα, μη κυβερνητικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην Τσετσενία κάνουν λόγο για ομαδικές συλλήψεις αμάχων από τα ρωσικά στρατεύματα και τη μεταφορά τους σε καταυλισμούς. Υπολογίζεται ότι περίπου 140 άτομα έχουν συλληφθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.


Associated Press, ΜΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies