Νεκρός από βόμβα ανώτατο στέλεχος του φιλοϊσραηλινού Στρατού του Νοτίου Λιβάνου
Αντάρτες πυροδότησαν την Κυριακή βόμβα σε κράσπεδο δρόμου στο κατεχόμενο από το Ισραήλ νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας επί τόπου άνδρα, ο οποίος θεωρείται ο υπ αριθμόν δύο αξιωματούχος του φιλοϊσραηλινού Στρατού του Νοτίου Λιβάνου (SLA).
Αντάρτες πυροδότησαν την Κυριακή βόμβα σε κράσπεδο δρόμου στο κατεχόμενο από το Ισραήλ νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας επί τόπου άνδρα, ο οποίος θεωρείται ο υπ αριθμόν δύο αξιωματούχος του φιλοϊσραηλινού Στρατού του Νοτίου Λιβάνου (SLA).
Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα στο χωριό Ντιμπέλ, 60χμ. νοτιοδυτικά του Μαρτζαγιούν, της κυριότερης πόλης της κατεχόμενης περιοχής. Φημολογούνταν ότι το θύμα, ο συνταγματάρχης Ακλ Χασέμ, θα διαδεχόταν το διοικητή του SLA, στρατηγό Αντουάν Λαχντ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ.
Ο θάνατος του Χασέμ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το Ισραήλ και τους συμμάχους του στο νότιο Λίβανο. Ωστόσο, δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ.
Η επίθεση των Χεζμπολάχ έγινε μία μόλις ημέρα αφότου παραστρατιωτικοί του SLA σκότωσαν δύο αντάρτες Χεζμπολάχ σε συμπλοκή στο Νότιο Λίβανο. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην Ιερουσαλήμ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι οι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν τη στιγμή που τοποθετούσαν νάρκες.
Οι Χεζμπολάχ διεξάγουν πόλεμο φθοράς για να απομακρύνουν περίπου 1.500 Ισραηλινούς στρατιώτες και 2.500 παραστρατιωτικούς συμμάχους τους από την κατεχόμενη ζώνη. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η ζώνη, που καθιερώθηκε το 1985, είναι απαραίτητη για την προστασία των βόρειων εδαφών του από ανταρτικές επιθέσεις προερχόμενες από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.