Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

Σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου υπόσχονται Σαουδική Αραβία, Μεξικό και Βενεζουέλα

Η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και η Βενεζουέλα βεβαίωσαν, τη Δευτέρα, ότι θα συνδυάσουν τις προσπάθειές τους για να εγγυηθούν τη σταθερότητα στη διεθνή αγορά του πετρελαίου και στις τιμές του αργού πετρελαίου.

76

Η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και η Βενεζουέλα βεβαίωσαν, τη Δευτέρα, ότι θα συνδυάσουν τις προσπάθειές τους για να εγγυηθούν τη σταθερότητα στη διεθνή αγορά του πετρελαίου και στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Το σαουδαραβικό βασίλειο, το Μεξικό και η Βενεζουέλα δεσμεύονται, με διάρκεια και σθένος, να εγγυηθούν τη σταθερότητα της αγοράς του πετρελαίου προς το συμφέρον των χωρών που παράγουν το προϊόν, αλλά και των καταναλωτών του, καθώς και της διεθνούς οικονομίας, όπως μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.


Η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα ανήκουν στον ΟΠΕΚ, όχι όμως και το Μεξικό.


Οι τρεις αυτοί παραγωγοί πρωταγωνίστησαν στη συμφωνία του Μαρτίου του 1999 να μειωθεί η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια προκειμένου να υποστηριχθεί η τιμή του προϊόντος.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο