Τραυματίσθηκαν 15 Σέρβοι από την επίθεση Αλβανών στο Πετς
Αλβανοί επιτέθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, εναντίον αυτοκινητοπομπής Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι υπό την προστασία ανδρών του ΟΗΕ μετακινούνταν προς το Μαυροβούνιο. Kατά την επίθεση τραυματίσθηκαν 15 Σέρβοι.
34
Αλβανοί επιτέθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, εναντίον αυτοκινητοπομπής Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι υπό την προστασία ανδρών του ΟΗΕ μετακινούνταν προς το Μαυροβούνιο. Kατά την επίθεση τραυματίσθηκαν 15 Σέρβοι.
Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο που γίνεται με στόχο προστατευόμενη αυτοκινητοπομπή στο Κοσσυφοπέδιο, και η επίθεση καταδικάσθηκε από αξιωματούχους του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.
Αξιωματούχοι της Συμμαχίας ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε όταν οκτώ από τα 14 οχήματα στα οποία επέβαιναν Σέρβοι άμαχοι και συνοδεύονταν από τρία λεωφορεία του ΟΗΕ, αποσπάσθηκαν από την αυτοκινητοπομπή και βρέθηκαν στο κέντρο του Πετς.
Πλήθος 1.500, περίπου, Αλβανών συγκεντρώθηκε στην περιοχή, τα οχήματα δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν, αναφέρει η KFOR σε ανακοίνωσή της. Oλοι οι Σέρβοι, προσθέτει, εκτός των τραυματιών, συνέχισαν το ταξίδι τους προς το Μαυροβούνιο.
Εκατοντάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν, μετά την επίθεση, μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των Σέρβων. Ανδρες της ειρηνευτικής δύναμης απομάκρυναν τους τραυματίες από την περιοχή και διέλυσαν το πλήθος.
Σε κοινές δηλώσεις τους, ο επικεφαλής της KFOR, Κλάους Ράινχαρτ, και ο πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου, Μπερνάρ Κουσνέρ, καταδίκασαν την επίθεση και τόνισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν παρόμοιες εκδηλώσεις βίας.
Eν τω μεταξύ, Σέρβοι που εργάζονται στα ορυχεία της Τρέπτσα, βορείως της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, απέκλεισαν μία κεντρική οδό, διαμαρτυρόμενοι για την απαγωγή δύο συναδέλφων τους.
Eκπρόσωπος, πάντως, της KFOR δήλωσε ότι η διεθνής ειρηνευτική δύναμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των Σέρβων ότι έχουν απαγθεί συνάδελφοί τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει στις 13 Μαΐου με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442