
Διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού μελετά ο Μάικο
Στη διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, προκειμένου να προλάβει μια νέα κυβερνητική κρίση, προσανατολίζεται ο Παντελί Μάικο, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να παραμείνει πρωθυπουργός της Αλβανίας.
76
Στη διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, προκειμένου να προλάβει μια νέα κυβερνητική κρίση, προσανατολίζεται ο Παντελί Μάικο, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να παραμείνει πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο φύλλο της Πέμπτης της ανεξάρτητης εφημερίδας Κόχα Γιόν, ο Παντελί Μάικο συζητά το νέο κυβερνητικό σχήμα με διπλωμάτες ξένης πρεσβείας στα Τίρανα, χωρίς όμως να την κατονομάζει.
Στη νέα κυβέρνηση θα μετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από το Ρεπουμπλικανικό, το Χριστιανοδημοκρατικό, ακόμη και από το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.
Κατά την Κόχα Γιόν, τα ονόματα που συζητούνται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης είναι του πρώην αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκεντς Πόλο και του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Νεριτάν Τσέκα. Το υπουργείο Εξωτερικών, φέρεται να αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου, το Πολιτισμού ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ζεφ Μπουσάτι, ενώ ο Σαμπρί Γκόντο προορίζεται για πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
ΜΠΕ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Ελλάδα και Βουλγαρία στις πρώτες θέσεις ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ
- ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο- Τα «μέτωπα» με Μαξίμου και… Καστανίδη
- Μπάγερν – Παρί: «Γιγαντομαχία» στο Μόναχο, με… φόντο τον μεγάλο τελικό της Βουδαπέστης
- Ποδήλατο, τρέξιμο, πατίνια και σκύλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442