
Σύντομα το πόρισμα για το συνοριακό επεισόδιο στο Ανατολικό Τιμόρ
Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ και οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας σχετικά με το συνοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας.
34
Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ και οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας σχετικά με το συνοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας.
O επικεφαλής της Διεθνούς Δύναμης για το Ανατολικό Τιμόρ (INTERFET), στρατηγός Μαρκ Κέλι, δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι το σχετικό πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο εντός των προσεχών ημερών και θα τεθεί στη συνέχεια εις γνώσιν του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.
Οι σχέσεις Αυστραλίας και Ινδονησίας είναι εξαιρετικά τεταμένες το τελευταίο διάστημα. Η συμπλοκή μεταξύ ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης και αστυνομικών πυροδότησε ακόμη περισσότερο την ένταση, καθώς η INTERFET κατηγορεί τους Ινδονήσιους ότι άνοιξαν πρώτοι πυρ.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 50 άνθρωποι σφαγιάσθηκαν το σαββατοκύριακο από ινδονησιακές παραστρατιωτικές ομάδες στην περιοχή Οεκούσι του Ανατολικού Τιμόρ, κοντά στα σύνορα με το Δυτικό Τιμόρ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπέρμαχος της ανεξαρτησίας και ηγετική φυσιογνωμία της αντίστασης κατά του καθεστώτος της Ινδονησίας, Σανάνα Γκουσμάο.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Χοσέ Ραμός Χόρτα, στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, ο Γκουσμάο τόνισε ότι θεωρεί τη σχετική πληροφορία αξιόπιστη, καθώς προέρχεται από το διοικητή του ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος Φαλιντίλ, Ματαούρ Ματαρνιάκ.
Η Ενωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSEAN) οφείλει να αναλάβει σπουδαιότερο ρόλο σε μη οικονομικά θέματα, όπως είναι η κρίση στο Ανατολικό Τιμόρ, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τσουάν Λικπάι.
Noμίζω ότι είναι ευθύνη και καθήκον των χωρών της ASEAN να παίξουν ένα ρόλο, όχι μόνο σε οικονομικά θέματα, αλλά και σε άλλους τομείς, τόνισε ο προεδρεύων της Ενωσης για το 1999, Τσουάν, σε οικονομικό συνέδιο για την Ασία, στη Σιγκαπούρη.
Την ASEAN συναποτελούν το Μπρουνέι, η Καμπότζη, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, η Βιρμανία, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει στις 13 Μαΐου με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442