Κριτήρια για διανομή οικίσκων στους σεισμόπληκτους
Αθήνα: Τα κριτήρια, βάσει των οποίων οι δήμοι θα διαθέτουν τα λυόμενα σπίτια στους σεισμόπληκτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.
Αθήνα: Τα κριτήρια, βάσει των οποίων οι δήμοι θα διαθέτουν τα λυόμενα σπίτια στους σεισμόπληκτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.
Τα κριτήρια αφορούν τις εξής κατηγορίες σεισμοπλήκτων:
– Οικογένειες με θύματα στους σεισμούς
-Οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες
– Οικογένειες που έχουν άτομα με ανίατες ασθένειες ή κατάκοιτους.
– Οικογένειες που έχουν εγκύους ή νεογέννητα τέκνα
– Πολύτεκνες οικογένειες με μωρά ή υπερήλικες.
Ο Λαλιώτης κάλεσε τους δημάρχους να συγκροτήσουν διαπαραταξιακές επιτροπές, προκειμένου να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις κατά τη διανομή των λυομένων.
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί 4.000 λυόμενα στις σεισμόπληκτες περιοχές.
.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι σεισμόπληκτοι πολίτες έχουν τέσσερις επιλογές για τη στέγασή τους, οι οποίες αφορούν το επίδομα ενοικίου, το επίδομα συγκατοίκησης, την απόδοση και τη διανομή οικίσκων, καθώς και τη δυνατότητα διαμονής σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα