Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτι Σμιθ για Brexit: Έχω βαρεθεί την ανοησία των ανθρώπων

Πάτι Σμιθ για Brexit: Έχω βαρεθεί την ανοησία των ανθρώπων

Λίγο πριν τις συναυλίες της στην Αθήνα, η θρυλική Πάτι Σμιθ, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου, βρέθηκε στο Public Συντάγματος, για να υπογράψει αντίτυπα του βραβευμένου βιβλίου της Πάτι και Ρόμπερτ  που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Τζωρτζίνα Ντούτση

Λίγο πριν τις δυο ξεχωριστές συναυλίες της στην Αθήνα, στο Piraeus Academy το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, η θρυλική Πάτι Σμιθ, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου, βρέθηκε στο Public Συντάγματος, για να υπογράψει αντίτυπα του βραβευμένου βιβλίου της Πάτι και Ρόμπερτ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Προτού υπογράψει τα βιβλία των ελλήνων θαυμαστών της, η Σμιθ παραχώρισε συνέντευξη Τύπου απαντώντας πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Ερωτηθείσα, μεταξύ άλλων, σχετικά με το μείζον θέμα της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ερμηνεύτρια απάντησε:

«Πρώτα από όλα πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι ακόμα αρκετά σοκαρισμένη από αυτή την εξέλιξη, από το Brexit, και χρειάζεται μια διαδικασία, χρειάζεται όλοι μας να το επεξεργαστούμε και να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. Είναι μια δοκιμασία, και σίγουρα εσείς καταλαβαίνετε την κρισιμότητα και τη βαρύτητα αυτής της δοκιμασίας, γιατί στην Ελλάδα ο κόσμος, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

»Δεν ξέρω, έχω μεγαλώσει και έχω βαρεθεί πολύ την ανοησία των ανθρώπων. Ένα κομμάτι του εαυτού μου, το κομμάτι της αυτοσυντήρησης λέει ότι οφείλω να ζήσω και τη ζωή μου, να έχω την ελευθερία μου, να έχω ένα ποσοστό χαράς, να γράψω, να κάνω τη δουλειά μου. Δεν αντέχω κάθε μέρα της ζωής μου να μιζεριάζω για όλα τα προβλήματα που μπορεί να συμβαίνουν στη γη.

»Προσεύχομαι για τον άνθρωπο, τη Γη, τα ψάρια, τα πουλιά, για όλα, αλλά επίσης έχω να κάνω και τη δουλειά μου. Προσπαθώ να είμαι μια καλή πολίτης, αλλά ξέρετε είμαι καλλιτέχνις, και όχι πολιτικός. Ψηφίζω, κάνω ό,τι μπορώ, αλλά παράλληλα νιώθω ότι θέλω και να ζήσω τη ζωή μου!

»Και νομίζω ότι είμαι και λίγο τυχερή, γιατί προέρχομαι από μια φτωχή οικογένεια και έχω ταλαιπωρηθεί με ασθένειες ως παιδί, ήμουν πολύ αδύνατη, δεν ήμουν καλή μαθήτρια και γενικά δεν είχα μια τέλεια ζωή. Έτσι δεν περιμένω ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια. Μερικές φορές έχω αρκετά λεφτά και άλλες δεν έχω καθόλου. Η φιλοσοφία μου είναι ότι δεν μπορούμε να θυσιάσουμε όλη μας τη χαρά για ό,τι άσχημο συμβαίνει στον κόσμο. Γιατί αν θυσιάσουμε τη χαρά μας, θυσιάζουμε την αισιοδοξία μας και τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την απαισιοδοξία, την κατάθλιψη και το σκοτάδι».

Σχετικά με την Ελλάδα η Σμιθ ανέφερε: «Είμαστε πάντοτε μαζί σας, η σκέψη μας είναι μαζί σας, γνωρίζουμε όλες αυτές τις οικονομικές δυσκολίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε και μακάρι τα πράγματα να μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Μακάρι να μαζευόμασταν σε ένα βουνό και να κάναμε μια συναυλία δωρεάν για όλους σας! Είμαστε μαζί σας και πραγματικά αγαπάμε την Αθήνα και θέλουμε να ερχόμαστε εδώ, μπορεί αυτό να μη λέει πολλά από μόνο του και να μην βοηθά απαραίτητα, αλλά είμαστε εδώ και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό!».

Η Πάτι Σμιθ έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου απαγγέλοντας με τον ξεχωριστό της τρόπο τους στίχους από το τραγούδι People have the power.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024