Ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον ομόλογό του Πούτιν, λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο Αντρέι Σιμπίχα, ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, δήλωσε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τα εδάφη και τον πυρηνικό σταθμό να παραμένουν «αγκάθια» στην συμφωνία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι έτοιμος για μια προσωπική συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να επιλυθούν τα πιο ευαίσθητα ζητήματα του ειρηνευτικού σχεδίου – τα εδάφη και ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια, ωστόσο η Ρωσία παραμένει το βασικό εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Σιμπίχα, σε συνέντευξή του στην European Pravda.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Ουκρανία αναμένει την υπογραφή ενός ειρηνευτικού σχεδίου 20 σημείων, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρξει συμφωνία, καθώς τα πιο ευαίσθητα ζητήματα παραμένουν άλυτα, τα εδάφη και ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια.
«Ακριβώς για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, ο πρόεδρος είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν και να τα συζητήσει. Ωστόσο, η Ρωσία συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε ο Σιμπίχα.
Ο Ζελένσκι δηλώνει πως ο Πούτιν δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος κατέχει το ειρηνευτικό σχέδιο και ποια θα είναι η κατάσταση αυτού του εγγράφου, εξήγησε ότι το πλαίσιο των 20 σημείων είναι επί του παρόντος ένα διμερές έγγραφο που θα υπογραφεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία.
«Και με τη Ρωσία θα υπογραφεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες» συμπλήρωσε. «Προς το παρόν, αυτή είναι η δομή που συζητείται, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται· είναι μια διαδικασία. Ταυτόχρονα, η ευρωπαϊκή πλευρά είναι μαζί μας, συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία και στις συμφωνίες για τις εγγυήσεις ασφάλειας. Παρεμπιπτόντως, είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ο όρος “εγγυήσεις ασφάλειας” και όχι “διαβεβαιώσεις” ή κάτι παρόμοιο».
«Είναι επίσης θεμελιωδώς σημαντικό ότι τα βασικά στοιχεία που έχουν αποφασιστική σημασία για την Ουκρανία και για την ασφάλειά μας είναι νομικά δεσμευτικά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υπάρχει συμφωνία σχετικά με την ανάγκη επικύρωσης των εγγυήσεων ιδίως, την επικύρωσή τους από το Κογκρέσο των ΗΠΑ».
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επίσης δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο», προσθέτοντας ότι ο ρωσικός στρατός και η ρωσική οικονομία είναι πολύ εξαντλημένοι.
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442