Πλούτος: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι κληρονομιές που παίρνουν οι συγγενείς δισεκατομμυριούχων – Έκθεση της UBS
Ο πλούτος συνεχίζει να συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων - Δείτε αναλυτικά την έκθεση της UBS για το 2025
Οι σύζυγοι και τα παιδιά δισεκατομμυριούχων κληρονόμησαν περισσότερο πλούτο μέσα στο 2025 απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη χρονιά από τότε που ξεκίνησε η σχετική καταγραφή το 2015, σύμφωνα με την έκθεση Billionaire Ambitions της UBS, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τουλάχιστον 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια θα κληροδοτηθούν σε παιδιά δισεκατομμυριούχων μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, εκτιμά η τράπεζα
Από τον Μάιο του 2024 ως τον Απρίλιο του 2025, 91 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσω κληρονομιάς, συνολικά κληρονομώντας 298 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα.
“Οι κληρονόμοι αυτοί είναι η απόδειξη μιας πολυετούς μεταβίβασης πλούτου, η οποία εντείνεται”, δήλωσε το στέλεχος της UBS Μπενζαμέν Καβάλι.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
The spouses and children of billionaires inherited more wealth in 2025 than in any previous year since reporting began in 2015, according to UBS’s Billionaire Ambitions Report https://t.co/7z4CXL5CxQ
— Reuters (@Reuters) December 4, 2025
Πού βασίζεται η έρευνα της UBS
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκθεση βασίζεται σε μια έρευνα σε κάποιους από τους υπερβολικά πλούσιους πελάτες της UBS και σε μια βάση δεδομένων, η οποία εντοπίζει τον πλούτο δισεκατομμυριούχων σε 47 αγορές του κόσμου.
Τουλάχιστον 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια θα κληροδοτηθούν σε παιδιά δισεκατομμυριούχων μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, εκτιμά η τράπεζα.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης κληρονομιάς αναμένεται να καταγραφεί στις ΗΠΑ, ενώ στον κατάλογο έπονται οι Ινδία, Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, εκτιμά η UBS.
Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι είναι πολύ ευέλικτοι, κυρίως οι νεότεροι, γεγονός που μπορεί να αλλάξει την εικόνα, προσθέτει η ίδια πηγή.
Η αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, γεωπολιτικές ανησυχίες και φορολογικά ζητήματα επηρεάζουν τις αποφάσεις τους για μετεγκατάσταση, σύμφωνα με την έκθεση.
Στην Ελβετία, όπου 206 δισεκατομμύρια δολάρια θα κληροδοτηθούν μέσα στην επόμενη 15ετία, σύμφωνα με την τράπεζα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την Κυριακή έναν προταθέντα φόρο 50% σε κληρονομιά περιουσίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων και πάνω, αφότου επικριτές της πρότασης υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε φυγή πλουσίων από τη χώρα.
Η Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη συγκαταλέγονται στους αγαπημένους προορισμούς των δισεκατομμυριούχων, λέει ο Καβάλι.
“Το αποτέλεσμα της Κυριακής πιθανόν να συνέβαλε στο να γίνει και πάλι ελκυστική η Ελβετία”, εκτίμησε ο ίδιος.
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442