Η Ελλάδα επικράτησε του Ισραήλ (84-79) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurobasket 2025. Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, ο οποίος «άρπαξε» την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Βασίλη Σπανούλη και δεν απογοήτευσε, σημειώνοντας 7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στα 16:14 λεπτά που αγωνίστηκε.
Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αποθεώθηκε από το ελληνικό κοινό για την εμφάνισή του, στην οποία είχε και ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο, το follow κάρφωμα λίγα λεπτά πριν το τέλος, ενώ λίγο αργότερα σημείωσε ένα κρίσιμο τρίποντο για να διευρύνει τη διαφορά στους 8.
Το σημαντικό αυτό σουτ αποθέωσε και ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, αφού πλησίασε τον Σαμοντούροφ και του φώναξε με έναν πιο… οπαδικό τόνο. «Μπράβο μωρή κ@@@» ήταν το σχόλιο του Παπανικολάου στον 20χρονο.
Δείτε το βίντεο με τον Παπανικολάου και την… υπόκλιση στον Σαμοντούροφ
Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία στα προημιτελικά του Eurobasket την Τρίτη (9/9, 21:00) με στόχο την πρόκριση που θα τη στείλει στα ημιτελικά και στη ζώνη των μεταλλίων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Οι Μπακς έχασαν ξανά, ο Αντετοκούνμπο πάλευε μόνος και κόντρα στους Σπερς, ωστόσο βρήκε τη διάθεση για αυτοκριτική μετά το ματς, όταν παράλληλα αποθέωσε και τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα.
Η κορυφαία ποδοσφαιρίστρια όλων των εποχών, Αϊτάνα Μπονματί, θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Βορείου Αμερικής για το Μουντιάλ 2026 «παίζοντας μπάλα» από το studio, απ' όπου θα σχολιάζει τα παιχνίδια της Εθνικής Ισπανίας.
Ο Ντόντα Χολ έχει ντυθεί... Μιλουτίνοφ στα τελευταία παιχνίδια, με τον Αμερικανό να καταγράφει εξαιρετικά νούμερα στη στατιστική του απ' όταν ο Ολυμπιακός έντυσε στα «ερυθρόλευκα» τον συμπατριώτη του, Ταϊρίκ Τζόουνς.