Ήρωας ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς έσωσε δύο νεαρά κορίτσια από βέβαιο πνιγμό σε παραλία της Απουλίας, στην Ιταλία. Ο 49χρονος πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, που βρισκόταν εκεί για διακοπές, αντιλήφθηκε πως δύο κοπέλες, 17 και 19 ετών, καλούσαν σε βοήθεια μέσα στη θάλασσα.
Παρά την παρουσία ναυαγοσώστη, ο οποίος δεν μπορούσε να τις σώσει και τις δύο λόγω σοκ, ο Στραματσόνι έδρασε άμεσα. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, βούτηξε στο νερό και κατάφερε να τις τραβήξει στην ακτή σώες.
Τι είπε ο Στραματσόνι σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό
«Το έκανα από ένστικτο. Σκέφτηκα πως στη θέση τους θα μπορούσαν να είναι η γυναίκα ή τα παιδιά μου», δήλωσε αργότερα ο Ιταλός τεχνικός και νυν σχολιαστής του DAZN.
«Δεν αισθάνομαι ήρωας, αλλά ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου». Το περιστατικό έγινε γρήγορα γνωστό στα τοπικά μέσα, ενώ ο ίδιος τόνισε την ανάγκη προσοχής στις επικίνδυνες θάλασσες και το πόσο σημαντικό είναι να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο όταν βρισκόμαστε στο νερό.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Έφες, και του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι.
Ο Ολυμπιακός με το τρίποντο κόντρα στη Λεβερκούζεν «φτιάχνει» ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό του μέλλον – Πώς μπορεί να βρεθεί απευθείας στην επόμενη League Phase του Champions League