Ταϊλάνδη: Κατηγορεί την Καμπότζη για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός
Η εκεχειρία ανάμεσα σε Ταίλάνδη και Καμπότζη φαίνεται να διατηρείται παρά τις επί μέρους συγκρούσεις στα σύνορα
Η Ταϊλάνδη κατηγόρησε την Καμπότζη ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν, παρότι τυπικά τέθηκε σε ισχύ στις 00:00 (τοπική ώρα· χθες Δευτέρα στις 20:00 ώρα Ελλάδας).
«Μετά την κήρυξη της κατάπαυσης του πυρός, αναφέρθηκαν επεισόδια στην περιοχή Φου Μακούα, που προκλήθηκαν από την καμποτζιανή πλευρά, οδηγώντας σε ανταλλαγή πυρών, που συνεχιζόταν ως το πρωί», ανέφερε ο Ριτσά Σουκσουουανόν, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού, σε ανακοινωθέν που δημοσιοποίησε. Επιπλέον, «σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Σαμ Τατ, που συνεχίζονταν ως τις 05:30 (τοπική ώρα· 01:30 ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε.
Διατηρείται η εκεχειρία
Έπειτα από ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαλαισία, τόσο η Καμπότζη όσο και η Ταϊλάνδη συμφώνησαν ότι μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για να τερματιστούν οι μάχες σε αμφισβητούμενες ζώνες κατά μήκος των συνόρων τους μήκους 800 χιλιομέτρων, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων σε πέντε ημέρες συγκρούσεων και τον εκτοπισμό σχεδόν 300.000 άλλων.
Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Phumtham Wechayachai υποβάθμισε τις αναφερόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας και δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Άμυνας της Καμπότζης πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών των δύο χωρών το πρωί της Τρίτης.
«Δεν υπάρχει κλιμάκωση», δήλωσε ο Phumtham στους δημοσιογράφους.
«Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι ήρεμα», είπε.
Ο Maly Socheata, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Καμπότζης, δήλωσε σε ενημέρωση ότι δεν υπήρξαν μάχες κατά μήκος των συνόρων μετά τη συμφωνία στη Μαλαισία.
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442