
Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ: Το ασύλληπτο ρεκόρ που ισοφάρισε από το 1962 (vid)
Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ «έπιασε» ένα μοναδικό ρεκόρ από το 1962 με την επίδοσή του στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών του NBA.
Ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ συνεχίζει να πραγματοποιεί απίθανες εμφανίσεις με την φανέλα των Θάντερ και το ίδιο έκανε και στο game 4 των τελικών του NBA, όταν η ομάδα του νίκησε τους Πέισερς με 111-104 και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2.
Ο MVP της φετινής σεζόν ήταν και πάλι καθοριστικός για τους Θάντερ καθώς τελείωσε τον αγώνα έχοντας σημειώσει 35 πόντους.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για το εν λόγω παιχνίδι αποτελεί ότι ο Καναδός σούπερ σταρ κατόρθωσε να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και πολλές δεκαετίες.
Shai Gilgeous-Alexander had 35 points and 0 assists. The last player to do that in the Finals was Jerry West back in 1962.
The last time Shai had 0 assists in a game was back in August 2020 when he was starting alongside Chris Paul. That was 346 games ago, including playoffs.
— OKC Thunder Stats (@ThunderNumbers) June 14, 2025
Συγκεκριμένα, ο Σάι πέτυχε 35 πόντους χωρίς να μοιράσει καμία ασίστ, κάτι που τελευταίος είχε πετύχει ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, Τζέρι Γουέστ, πίσω στο 1962.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο game 4 ο 26χρονος γκαρντ των Θάντερ είχε 10/10 βολές, 12/24 σουτ και 1/4 τρίποντα.
Τα highlights της εμφάνισης του Σάι

- «Ο Λουίς Ενρίκε κινδυνεύει με βαριά τιμωρία»
- Αυτή είναι η μέρα και η ώρα του πρώτου φιλικού του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ
- Κατρακύλησε στην 88η θέση η Σάκκαρη – 27ος ο Τσιτσιπάς
- Ολυμπιακός: Η «πρώτη» της νέας σεζόν (vids)
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων «έφτιαξε» το καλοκαίρι της Τσέλσι: Τα μυθικά έσοδα που «έσβησαν» τις μεταγραφές και οι πωλήσεις που την «εκτοξεύουν» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις