Η Μπάγερν δεν κατάφερε το Σάββατο να πανηγυρίσει τον τίτλο εντός γηπέδου αφού ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από την Λειψία σε ένα συγκλονιστικό ματς που έληξε 3-3, όμως μία ημέρα αργότερα γιόρτασε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, έστω και χωρίς να αγωνίζεται. Συγκεκριμένα, η Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Φράιμπουργκ (κυνηγάει το Champions League), με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να υποχρεώνεται σε εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 και να παραδίδει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας στους Βαυαρούς.
Σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της φέτος, η Λεβερκούζεν πήρε βαθμό από το πουθενά με αποτέλεσμα να παραδώσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Γερμανίας, στη Μπάγερν Μονάχου.
Μετά από ένα πρώτο ήρεμο μισάωρο , η Φράιμπουργκ άγγιξε το γκολ στο 34ο λεπτό. Ο Αντάμου έκανε το γύρισμα για τον Οστερχάγκε, εκείνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Κοβάρ απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 44ο λεπτό ο Εγκεστάιν με όμορφο οσυτ από μακριά έκανε το 1-0. Η Λεβερκούζεν ήταν άνευρη και άοσμη στο πρώτο ημίχρονο και με την ίδια συμπεριφορά μπήκε και στο δεύτερο.
Στην πρώτη υποψία ευκαιρίας για τη Φράιμπουργκ στην επανάληψη έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο Χινκαπιέ πρόλαβε τον Αντάμου αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Στο 52’ νέα προσπάθεια από τον Ανταμού αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στα σώματα.
Η Λεβερκούζεν προσπαθούσε από εκείνη την ώρα και μετά να επιτεθεί αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει. Στο 83ο λεπτό υπέροχη ενέργεια από τον Βιρτς, με τον Γερμανό να πλασάρει στη γωνία του Μίλερ, μειώνοντας σε 2-1. Στο 90+3′ από σέντρα του Τέλα ο Τα ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Γαλατασαράι – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Γαλατασαράι – Ατλέτικο Μαδρίτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.