Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι επιτέθηκε σε στόχο κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο στρατός δήλωσε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν «στην περιοχή κοντά» στο παλάτι του de facto προέδρου της Συρίας Άχμεντ αλ-Σαράα στην πρωτεύουσα.
«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς το συριακό καθεστώς: Δεν θα επιτρέψουμε την ανάπτυξη συριακών δυνάμεων νότια της Δαμασκού ή οποιαδήποτε απειλή για την κοινότητα των Δρούζων», ανέφερε ο Νετανιάχου σε κοινή δήλωση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ.
Οι συγκρούσεις με τους Δρούζους ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά την κυκλοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ηχητικού αποσπάσματος με έναν άνδρα που επικρίνει τον προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ
Οι αεροπορικές επιδρομές σηματοδοτούν τη δεύτερη επίθεση στη Συρία μέσα σε δύο μέρες και έρχονται μετά τις υποσχέσεις του Τελ Αβίβ να «υπερασπιστεί» τη μειονότητα των Δρούζων, μετά τις αιματηρές θρησκευτικές συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς νότια της Δαμασκού.
Συγκρούσεις
Οι συγκρούσεις με τους Δρούζους ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά την κυκλοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ηχητικού αποσπάσματος με έναν άνδρα που επικρίνει τον προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ.
Το ηχητικό αποδόθηκε σε έναν Δρούζο λόγιο. Όμως ο λόγιος, Marwan Kiwan, δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ήταν υπεύθυνος για το ηχητικό, το οποίο εξόργισε πολλούς σουνίτες μουσουλμάνους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας